Σαν να έχασε στη Ριζούπολη! (2-2)

Ισοπαλία για την ομάδα μας στη Ριζούπολη, σε ένα παιχνίδι που σύμφωνα με το πρώτο μέρος έπρεπε να το κερδίσουμε άνετα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το Β΄μέρος ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει και ηττημένος. 

Ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το 0-2 του πρώτου μέρους και υποχωρώντας καθολικά στο Β΄μέρος έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους όχι απλά να να κρατήσουν το αήττητο τους, αλλά να χτυπιούνται γιατί δεν κέρδισαν κι όλας!

Και ενώ ο
ΑΡΗΣ έπρεπε να ειχε περάσει αέρας από την Ριζούπολη και να κοιτάζει από κοντά την κορυφή, η άμυνα μας στο τελευταίο δεκάλεπτο πραγματικά κατέρρευσε: Οι γηπεδούχοι έκαναν πάρτυ από το κέντρο της επίθεσης, κάνοντας τουλάχιστον 4 σουτ από ευνοϊκή θέση τα τελευταία λεπτά. Το ένα ήταν λογικό να μπει.

Ας τα πάρουμε από την αρχή...

Ο Αναστόπουλος αυτή τη φορά το έμαθε το μάθημα του, καθώς δεν μπήκε με αμυντικό προσανατολισμό, αλλά με επιθετικό, σύμφωνα δηλαδή με τις δυνατότητες της ομάδας μας. Έτσι ο
ΑΡΗΣ βρέθηκε μπροστά σύντομα στο σκορ, όντας κυρίαρχος στα πρώτα λεπτά που οι γηπεδούχοι έδιναν απλώς το παρών στο χόρτο.

Ο
ΑΡΗΣ πήρε από την αρχή της πρωτοβουλία και έκανε το παιχνίδι του στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου. Επιβράβευση του ωραίου παιχνιδιού των κιτρίνων ήταν δύο γκολ, αυτό του Ίλιτς στο 14' και αυτό του Ντούνη στο 34', δύο γκολ που έβαλαν τους κίτρινους ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη στο τέλος του αγώνα. Ωστόσο η αποβολή του Ντούνη και η πίεση των γηπεδούχων, σε συνδυασμο με την υποχώρηση και την αμυντική ανυπαρξία του άρη στο δεύτερο 45 λεπτα απέβησαν μοιραία για την υπόθεση τρίποντο...

Ο Αναστόπουλος παρέταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές στην άμυνα, καθώς πέρασε τον Ταυλαρίδη στο κέντρο, ενώ για πρώτη φορά δεν χρησιμοποίησε τον Ιντζίδη φέτος. Εκτός και ο Ραούλ Μπράβο, που αντικαταστάθηκε από τον Σόουζα, ενώ στα πλάγια έπαιξαν οι Μπούρμπος δεξιά και Τζανακάκης ατο αριστερό άκρο. Στα χαφ μπήκαν οι Ρόβας, Παυλίδης και Πίτου, ενώ μπροστά μπήκαν οι Ντούνης, Μπαργκάν και Ίλιτς. Ο Τάτος είναι στον πάγκο καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Οι συνθέσεις ήταν οι εξής:

Απόλλων Σμύρνης (Α. Μάντζιος): Ταΐρης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Πάνος (70΄Ρομάνο), Ομπόντο (29΄Πετρόπουλος), Κάσσος (46′ Αλμπάνης), Σιατραβάνης, Κονέ, Διαμαντόπουλος.
ΑΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Διούδης, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Μπούρμπος, Τζανακάκης, Ρόβας, Παυλίδης, Πίτου Γκαρσία (52΄Καράμπελας), Μπαργκάν (83΄Τάτος), Ντούνης, Ίλιτς (68΄Ιντζίδης)

Ο
ΑΡΗΣ μπήκε πιο δυνατά και φάνηκε από την αρχή πως δεν θα έκανε το ίδιο λάθος που έκανε στη Λαμία, υπερεκτιμώντας τον αντίπαλο του. Ωστόσο ο γηπεδούχος έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν στο 8' ο Μπαρτολίνι έπιασε ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ. Η μπάλα πήρε καλή τροχιά, αλλά πέρασε εκτός δίπλα από το δοκάρι του Διούδη που έπεσε χωρίς να την φτάσει.
Ο
ΑΡΗΣ όμως αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε πολύ για να πετύχει γκολ! Στο 14' ο Ομπόντο έκανε κακό κοντρόλ έξω από την περιοχή της ομαδας του. Ο Παυλίδης του τσίμπησε την μπάλα και τροφοδότησε σχεδόν αμέσως τον Ίλιτς μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα. Το πλασέ του Σέρβου ήταν άμεσο και αποτελεσματικό! Το σκορ άνοιξε για τον ΑΡΗ που στο πρώτο τέταρτο του αγώνα είχε την υπεροχή και σίγουρα δικαιούνταν κάτι τέτοιο! 
Ο ΑΡΗΣ μετά το γκολ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργεί προϋποθέσεις για άλλο γκολ. Ο Απόλλωνας έκανε δύο σουτ από μακρυνή απόσταση που δεν δυσκόλεψαν τον Διούδη. Στο 30' ο Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τον επιθετικό Πετρόπουλο, κινητήριο μοχλό της επίθεσης του Απόλλωνα φέτος.
Το γκολ όμως δεν ήρθε για τον Απόλλωνα, αλλά πάλι για τον
ΑΡΗ! Ο Ντούνης στο 34' έγινε αποδέκτης μακρινής μπαλιάς και με την μπάλα στα πόδια έκανε μια εξαιρετική προσποίηση, πλασάροντας με ωραίο τρόπο τον Ταϊρη, γράφοντας το 0-2 μέσα σε μεγάλη απογοήτευση όλων μέσα στο γήπεδο πλην των κιτρίνων!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν προς την περιοχή του
ΑΡΗ, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί για τον Διούδη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια δυσάρετη έκπληξη για τον
ΑΡΗ. Ο Ντούνης αντέδρασε ηλιθιωδώς και ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα από το 40', κλώτσησε μακριά μπάλα που είχε στηθεί για να εκτελέσουν φάουλ οι γηπεδούχοι! Η δεύτερη κάρτα ήταν γεγονός και ο ΑΡΗΣ αναγκάστηκε να παίξει για όλο σχεδόν το δεύτερο μέρος με 10. Ο Απόλλωνας αναθάρρησε και βγήκε μπροστά πιέζοντας τον ΑΡΗ που τώρα πρέπει να δείξει και τις αμυντικές του αρετές. Ο Καράμπελας πέρασε στη θέση του Πίτου Γκαρθία με τον ΑΡΗ φυσικά να προσέχει πλέον τα μετόπισθεν.
Δυστυχώς το ματς άρχισε να έχει νέο ενδιαφέρον όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 στο 52'. Ήταν μετά από ένα άσχημα εκτελεσμένο φάουλ του Κονέ που όμως έστειλε την μπάλα στα πόδια του Αλμπάνη. Αυτός με αριστερό δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Διούδη.

Η πίεση των γηπεδούχων έδειξε να εντείνεται και στο 56' ο Διαμαντόπουλος είχε καλό σουτ στην κλειστή γωνία του Διούδη που δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε. Ο φύλακας - άγγλεος της εστίας μας είπε ακόμη δύο όχι στο 59' σε σουτ του Κονέ και σε τετ α τετ του Πάνου. Στο 65' ο Ίλιτς βρίσκει μετά από εξαιρετική μπαλιά τον Παυλίδη που βγαίνει τετ α τετ. Ο επόπτης σφυρίζει οφσάιντ, κάτι που φυσικά δεν ίσχυει και ο Παυλίδης κόβεται σε καθαρά πλεονεκτική θέση για το 1-3. Στο 68 ο Μοπαργκάν έχει ένα σουτ που περνάει άουτ από δεξιά. Η πίεση των γηπεδούχων έπεσε και η άμυνα του
ΑΡΗ πήρε ανάσες, καθώς πέρασε και ο Ιντζίδης στη θέση του Πίτου Γκαρσία.

Στο 82' ο Αναστόπουλος έκλεισε τις αλλαγές του περνώντας και τον Τάτο στη θέση του Μπαργκάν. Έντονο συναίσθημα στο 88΄, όταν πολύ δυνατό σουτ του Κονέ από καλή θέση πέρασε ευτυχώς άουτ!. Ο Διαμαντόπουλος ένα λεπτό αργότερα, από σχεδόν το ίδιο σημείο έπιασε σουτ που ενόχλησε ...τα περιστέρια!

Στο 92' έγινε η ισοφάριση του αγώνα από τον Ντάτσιο που έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή του
ΑΡΗ. Με γυριστό σουτ  έστειλε την μπάλα στη γωνία του Διούδη ισοφαρίσζοντας ανέλπιστα το παιχνίδι. Τρομερές ευθυνες του κέντρου της άμυνας, που στα τελευταία τέσσερα λεπτά άφησε εκτεθειμένο τον Διούδη τρεις ή τέσσερις φορές, αφήνοντας τους γηπεδούχους να κάνουν πάρτυ. Στο 94΄μάλιστα ο Ντάτσιος έπιασε ακόμη ένα σουτ από το ίδιο σημείο, σουτ που ευτυχώς εξουδετέρωσε ο Διούδης. Αν έμπαινε και αυτό θα μιλούσαμε για την ανατροπή της χρονιάς.

Όπως και να έχει ο
ΑΡΗΣ έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια, και έχασε φυσικά έδαφος στην υπόθεση άνοδος. Δυστυχώς το δεύτερο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για την ομάδα μας, διαμετρικά αντίθετο από την εικόνα του Α μέρους και σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε και η αποβολή του Ντούνη, αλλά και η υποχώρηση του ΑΡΗ και η ανυπαρξία στο κέντρο κυρίως της άμυνας.

Ξεχωρίσαμε από τον
ΑΡΗ μόνο τους Παυλίδη και Ίλιτς και κυρίως στο Α μέρος. Ο Ταυλαρίδης ξεκινησε καλά, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε μένοντας από δυνάμεις όπως όμως και οι υπόλοιποι στην άμυνα.

Ο
ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή είναι στο -7 από την κορυφή και στο -4 από τη δεύτερη θέση. Χρόνος υπάρχει, εφόσον όμως υπάρξει βελτίωση και κυρίως σταθερότητα στην ομάδα μας...

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger