Όχι κύριοι, έτσι δεν ανεβαίνουμε! (1-1)

Ο ΑΡΗΣ έχασε 7 βαθμούς στα τελευταία τρία παιχνίδια και είναι πιο πολύ από ποτέ φέτος εκτός του παιχνιδιού της ανόδου! 
Οι κίτρινοι που έζησαν και πάλι στιγμές ...Ριζούπολης, δέχτηκαν την ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη, και έχοντας τα χαμένα, αμύνθηκαν μέχρι ο διαιτητής να δώσει το τελικό σφύριγμα με σκορ που μας αφαίρεσε ακόμη δύο βαθμούς από την άνοδο. Αν η Λαμία κερδίσει και αύριο, τότε ο ΑΡΗΣ θα απέχει -6 από τις πρώτες δύο ομάδες, μια σεβαστή διαφορά, δύσκολη να υπερκεραστεί όταν Λαμία και Απόλλωνας δεν σκορπάνε βαθμούς εδώ κι εκεί σαν στραγάλια...

Ο ΑΡΗΣ παραλίγο βέβαια να υπάρξει τυχερός, γιατί χωρίς να παίξει μπάλα, πήγε να πάρει αποτέλεσμα σε μια δυνατή έδρα. Και θα το έπαιρνε, αλλά δεν η τύχη δεν μπορεί πάντα να σου κάνει τα χατήρια κύριε Αναστόπουλε. Αν θέλεις να ανέβεις πρέπει να παίξεις μπάλα σύμφωνα με τις δυνατότητες σου και όχι μοιρολατρικά, βάζοντας ένα γκολ και περιμένοντας τη λήξη του αγώνα.

Ας δούμε την εξέλιξη του σημερινού δράματος:

Με δύο πρώην παίκτες της ομάδας μας στη βασική ενδεκάδα και δύο στον πάγκο παρατάχθηκε ο Αγροτικός Αστέρας απέναντι στον ΑΡΗ για το σημερινό παιχνίδι. Ο Αναστόπουλος από την πλευρά του εμπιστεύτηκε την αμυντική τετράδα της Ριζούπολης, ενώ ο Τάτος και ο Μιλούνοβιτς επέστρεψαν στη βασική ενδεκάδα. Αναλυτικά οι συνθέσεις είχαν ως εξής:

Αγροτικός Αστέρας (Νεντίδης): Γιακουμής, Μπουτζίκος, Γκότοβος, Αργυρίου, Κουκόλης, Τάϊ, Τριανταφυλλάκος, Τεγούσης, Δεινόπαππας (82΄Βουτσιάς), Μέρντοβιτς (63΄Πάτο), Γκέσιος (82΄Φιλίπε)

ΑΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Τζανακάκης (89΄Καπνίδης), Σόουζα, Ταυλαρίδης, Παυλίδης, Ίλιτς, Πίτου Γκαρσία, Μιλούνοβιτς (64΄Νέτο), Τάτος (84΄Μπράβο), Μπαργκάν

 Τριανταφυλλάκος και Γκέσιος έχουν περάσει από τον ΑΡΗ, όπως και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Γουναρίδης και ο Βουτσιάς που κάθονταν στον πάγκο των γηπεδούχων.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι δύο ομάδες αναμετριούνται σε επίσημο αγώνα στην ιστορία τους! Στις κερκίδες παραβρίσκονται πολλοί φίλοι του ΑΡΗ που έκαναν το ταξίδι στα δυτικά της πόλης!

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΑΡΗ να κερδίζει ένα φάουλ σε καλή θέση στο 90στο δευτερόλεπτο, αλλά η εκτέλεση του Τάτου πέρασε ανεκμετάλλευτη. Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά είναι μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες που χάνουν μικρές ευκαιρίες, αλλά δεν δημιουργούνται γενικά μεγάλες φάσεις. Οι γηπεδούχοι έχουν μια μικρή υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, ιδιαίτερα μετά το 20'. Ο ΑΡΗΣ πήρε κατοχή από την πλευρά του μετά το 30', αλλά παρά τις εξάρσεις και τα ζωηρά διαστήματα, τίποτα δεν έδωσε στο πρώτο ημίχρονο τον χαρακτηρισμό του καλού παιχνιδιού. 

Μοναδικές στιγμές που σήκωσαν τους θεατές από τις καρέκλες τους, ήταν δύο στιγμές με τον Ίλιτς στο τέλος του ημιχρόνου. Στο 38' η εξαιρετική πάσα του Τάτου στον Ίλιτς από τα δεξιά. Ο Σέρβος προχώρησε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε τον Γιακουμή αλλά το χλιαρό πλασέ έδιωξε ο Αργυρίου πριν πλησιάσει τη γραμμή της εστίας του Αστέρα. Στο 43' ο Ίλιτς βρέθηκε και πάλι σε καλή θέση, αλλά το τελείωμα του ήταν ότι χειρότερο, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ο Ίλιτς στις αγκαλιές των συμπαικτών του πανηγυρίζει με τον κόσμο του ΑΡΗ το 0-1! Ο Σέρβος έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο Α μέρος αλλά εξιλεώθηκε στο 58'!

Το Β' μέρος ξεκίνησε με υποτονικό ρυθμό, λες και οι δύο ομάδες φοβόντουσαν η μία την άλλη. Ωστόσο σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Ίλιτς κατόρθωσε να εξιλεωθεί για τις χαμένες ευκαιρίες, πετυχαίνοντας αυτό που ίσως θα θεωρηθεί το γκολ της χρονιάς! Ο Σέρβος τροφοδοτήθηκε από εκτέλεση φάουλ του Τάτου στα δεξιά της μεγάλης περιοχής του Αγροτικού Αστέρα. Εκεί, χωρίς καλά καλά να κοιτάξει, ο Ίλιτς πέτυχε να γυρίσει ιδανικά την μπάλα με μια σέντρα σουτ, που κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο! Ο Ίλιτς φαίνεται πως παίνρει το όπλο του, καθώς φτάνει το 5ο γκολ φέτος και δεύτερο συνεχόμενο, δίνοντας στην επίθεση του ΑΡΗ την ώθηση που ήθελε! Ήταν ένα γκολ που θύμισε πολύ το γκολ του Βαν Μπάστεν το 1988 εναντίον της ΕΣΣΔ! Ο Μπράνα Ίλιτς πήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολάει κατά βούληση, καθώς έφτασε το 5ο φέτος! Έτσι ο ΑΡΗΣ στο 58' άνοιξε το σκορ!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε πιο έντονο πλέον ρυθμό, αλλά με τον ΑΡΗ να κρατάει με ευκολία τους αντίπαλους επιθετικούς εκτός της περιοχής του. Στο 64' ο Νέτο περάσε στη θέση του εκτός κλίματος Μιλούνοβιτς. Πρώτη και μοναδική επίσκεψη των γηπεδούχων στον Διούδη, μια προσπάθεια του Τριανταφυλλάκου που δεν μπόρεσε να στοπάρει σωστά την μπάλα από καλή θέση, αλλά και από θέση οφσάιντ στο 67'. 

Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε προς τη λήξη του, μια φάση που έγινε στην περιοχή του ΑΡΗ, έδωσε το δικαίωμα στον Αγροτικό Αστέρα να ισοφαρίσει! Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρέθηκε σε πράσινα πόδια από τα δεξιά. Το πλασέ που έγινε απέκρουσε ασταθώς ο Διούδης αλλά ο Αργετνίνος Φελίπε που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι πλάσαρε στην κενή εστία, δίνοντας ανέλπιστη ισοπαλία στην ομάδα του, πέντε μόνο λεπτά πριν τη λήξη!

Τα τελευταία λεπτά θύμισαν και πάλι Ριζούπολη, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και γενικά να είναι πιο επικίνδυνοι, λες και θέλανε πιο πολύ τη νίκη, ή λες και οι δικοί μας δεν είχαν δυνάμεις για κάτι καλύτερο από το καταστροφικό Χ...

Το τελικό σφύριγμα φέρνει τον ΑΡΗ πιο μακρυά από τους στόχους του...

Να δούμε που θα πέσουν σήμερα τα πρόστιμα...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger