Ματσάρα στο Βικελίδης! (3-2)

Να μας συμπαθάει ο ΓΧ αλλά σήμερα στο Βικελίδης έπαιζε μόνο μία ομάδα. Μια ομάδα που φορούσε κίτρινα αλλά σαν τον δρ.Τζέκυλ και τον Μίστερ Χάιντ έδειχνε δύο διαφορετικές εικόνες του χαρακτήρα της ανά πάσα στιγμή. 
Ο καλός επιθετικά AΡΗΣ δεν είχε κανένα να φοβηθεί, εκτός μόνο του εαυτού του! Πραγματικά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ομάδας των Τρικάλων, πραγματικός αντίπαλος του AΡΗ ήταν ο ίδιος ο κακός του εαυτός στην αμυντική λειτουργία.

Και αν ο
AΡΗΣ δεν κατόρθωσε να εκμεταλευτεί την υπεροχή του και έμεινε στο 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα του εναντίον των Τρικάλων, στο δεύτερο μέρος οι θεατές είδαν θέαμα, γκολ αλλά και πολλά αμυντικά λάθη των παικτών μας, λάθη που έδωσαν στα Τρίκαλα το διακίωμα να διεκδικούν κάτι καλύτερο από την ήττα ανά πάσα στιγμή. Η νίκη ήρθε τελικά δίκαια στον AΡΗ, αφού βάση ευκαιριών δικαιούνταν ίσως και παραπάνω γκολ. Αυτό που κρατάμε είναι η συνέχεια του νικηφόρου σερί και η αναρρίχηση, έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Οι συνθέσεις με τις οποίες ξεκίνησαν οι δύο ομάδες ήταν οι εξής:
AΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ρόβας (80΄Νέτο), Ανάκογλου (46΄Παυλίδης), Μπαργκάν, Ίλιτς, Τάτος, Μιλούνοβιτς (73΄Τζεμπούρ)

Τρίκαλα (Γ. Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Λαμπάκης, Νιάρος (68΄Τζάκσον), Πίντο, Βέρτζος, Ριμπέιρο, Γιαννιτσάνης, Κουσκουνάς (78΄Μίνγκας), Στεφάνοβιτς, Μπαϊκαρά, Ριζογιάννης (86΄Δουκάκης)

Χωρίς εντυπωσιακό ρυθμό ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο στο Βικελίδης, με τον
AΡΗ να ξεκινάει με περισσότερο επιθετικός, όπως είναι φυσιολογικό, αλλά και τα Τρίκαλα να αμύνονται με αποτελεσματικότητα και διάθεση για γρήγορες αντεπιθέσεις. Πρώτη καλή στιγμή του AΡΗ το σουτ του, ιδιαίτερα φορμαρισμένου αυτόν τον καιρό, Μπαργκάν, που απέκρουσε με δυσκολία ο Σιδεράκης. Ένα λεπτό αργότερα σε αψιμαχία του Τάτου με τον Ριζογιάννη, ο διαιτητής τιμωρεί και τους δύο παίκτες με κίτρινη κάρτα. Η ένταση ήταν διάχυτη για μερικά λεπτά ακόμη στο παιχνίδι των δύο ομάδων, αλλά ο διαιτητής Βρέσκας δεν άφησε τα πράγματα να εκτραχυνθούν σε καμία περίπτωση.
Ο Τάτος στο 21' είχε μια καλή στιγμή, όταν παραλήπτης της μπάλας έξω από την περιοχή, τη ζύγισε, έκανε προσποίηση, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ, ψηλά. Οι κίτρινοι διατήρησαν την κατοχή σε υψηλό ποσοστό αλλά αδυνατούσαν να διασπάσουν τον αμυντικό κλοιό των φιλοξενούμενων. Στο 32΄μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάτου, ο Ιντζίδης από καλή θέση δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά που έπρεπε, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι μετά το 35΄ ανέβασαν στροφές στο παθητικό τους παιχνίδι, πάτησαν στην περιοχή του
AΡΗ και είχαν σαν κορυφαία τους στιγμή την σπουδαία ευκαιρία με τον Γιαννιτσάνη, που αντιμέτωπος με τον Διούδη, πλάσαρε ψηλά άουτ.

Μπαρκάν, Τάτος και Καράμπελας είχαν περισσότερη κινητικότητα και είναι οι διακριθέντες του Άρη για το πρώτο μέρος, ενώ ασταθής ήταν ο Τζανακάκης που όταν πιέστηκε έκανε εύκολα το λάθος στην άμυνα.

Ο Αναστόπουλος στην ανάπαυλα αντικατέστησε τον Ανάκογλου με τον πιο επιθετικογενή Παυλίδη.

Το δεύτερο μέρος είχε ότι δεν είχε το πρώτο: Γκολ και θέαμα, ανατροπές και συγκινήσεις.

Τα Τρίκαλα πέτυχαν πρώτα γκολ στο 48', στην πρώτη τους καλή προσπάθεια στο δεύτερο μέρος. Για ακόμη μια φορά κακή εκτίμηση του Τζανακάκη έδωσε την ευκαιρία στον Κουσκουνά να επωφεληθεί και να σκοράρει μέσα από την μεγάλη περιοχή με γωνιακό σουτ.

Το γκολ αυτό ξύπνησε τον
AΡΗ που βγήκε μπροστά. Στο 52' εκτέλεση φάουλ από τον Τάτο, βρήκε το κεφάλι του Μπαρκάν που έστειλε την μπάλα να γλύψει το κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να καταλήξει στα δίχτυα του Σιδεράκη, κάνοντας το 1-1 αστραπιαία!
Το τρίλεπτο 59-62' ήταν εκπληκτικής ομορφιάς.  Στο 60' ο
AΡΗΣ κόντεψε να ολοκληρώσει την ανατροπή, αλλά η κεφαλιά του Μπαρκάν αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Σιδεράκη. Στην αντεπίθεση ο Ραούλ Μπράβο έκανε ένα απελπιστικό λάθος, σερβίροντας τη μπάλα στον Κουσκουνά, μόνο με τον Διούδη. Ο Σωκράτης έδειξε τα αντανακλαστικά του, αποτρέποντας το γκολ με μπλονζόν. Ο AΡΗΣ εν συνεχεία κάνει επίθεση και μετά από μια φάση διαρκείας, ο Ίλιτς πετυχαίνει επιτέλους το 2-1, δείχνοντας την πραγματική ομορφιά του ποδοσφαίρου.
Ωστόσο οι συγκινήσεις δεν είχαν τελειώσει. Η άμυνα του
AΡΗ σήμερα υπέφερε και ο Γιαννιτσάνης μετά από εκτέλεση φάουλ, πήρε ανενόχλητος κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, πετυχαίνοντας το 2-2. Το ματς έγινε και πάλι ισόπαλο και ο Αναστόπουλος πέρασε τον Τζεμπούρ στη θέση του Μιλούνοβιτς που σήμερα δεν έπεισε. Στο 80΄και ο Ρόβας έδωσε τη θέση του στον Νέτο.

Στο 81' ο
AΡΗΣ βρέθηκε και πάλι μπροστά στο σκορ, όταν ο Ίλιτς εκμεταλεύτηκε λάθος λάκτισμα του Σιδεράκη, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε και με πλάγιο συρτό σουτ από τα δεξιά, με τη βοήθεια και του δοκαριού, έκανε το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς της κερκίδας αλλά και του πάγκου της ομάδας μας!

Στο 84' νέο μπέρδεμα στην άμυνα του
AΡΗ αλλά τελικά ο Διούδης κατορθώνει και πιάνει την μπάλα πριν ο Γιαννιτσάνης προλάβει να γίνει επικίνδυνος. Τελευταία αξιοσημείωτη φάση, το πέναλτυ που έγινε στον Νέτο στις καθυστερήσεις, πέναλτι όμως που ο διαιτητής όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά χρέωσε τον παίκτη του AΡΗ με κίτρινη για προσποίηση!

Το τελικό σφύριγμα έδωσε ακόμη 3 πολύτιμους βαθμούς στον
AΡΗ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν ήταν τόσο ικανός, όσο τυχερός, χωρίς όμως να παραβλέψουμε πως έδειξε ικανότητα στο να εκμεταλλεύεται το αμύντικά κενά των γηπεδούχων.

Ξεχώρισα ως διακριθείς τους Τάτο, Μπαρκάν και φυσικά τον εκτελεστή Ίλιτς.

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger