To πάλεψε αλλά... (85-79)

Όπως έχουμε τονίσει εδώ και καιρό, δεν έχουμε απαιτήσεις από τον ημιτελικό των Playoffs, όχι φέτος, καθώς οι μεγάλες ομάδες δεν ξεπετάγονται από τον ενθουσιασμό και την οικονομική ευρωστία μερικών μηνών, αλλά είναι μία προσπάθεια μακρόχρονη και επίπονη. 
Ωστόσο αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε από το σημερινό παιχνίδι είναι πως ο Άρης του Λάσκαρη βρίσκεται στον σωστό δρόμο και πως χρειάζεται υπομονή…

Ο Άρης είχε καλά διαστήματα εναντίον του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό του ΟΑΚΑ. Ωστόσο υπέκυψε μοιραία στην σταθερή απόδοση του γηπεδούχου, απόδοση που αυξάνονταν όσο περνούσε η ώρα. Ο Άρης δεν ήταν σε μεγάλη μέρα επιθετικά, αλλά προσπάθησε και στάθηκε καλά παρότι βασικές του μονάδες παρέμειναν σε χαμηλά για το επίπεδο τους επίπεδα. Η προσπάθεια που έγινε στο τέλος δεν έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας, αλλά η ήττα ήταν αξιοπρεπέστατη.

Το τελικό 85-79 δεν θα πρέπει να μας ενθουσιάζει αλλά πρέπει να οριοθετεί  τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες σε άλλο επίπεδο, με την ομάδα μας να πρέπει στον επόμενο αγώνα να παίξει καλύτερα από τον προηγούμενο και να διεκδικήσει ότι ο Θεός του μπάσκετ μπορεί να του δώσει!

Πως διαδραματίστηκε όμως το σημερινό παιχνίδι;

Λίγος κόσμος παραβρέθηκε στο ΟΑΚΑ, καθώς φαίνεται πως ο πρώτος ημιτελικός δεν συγκίνησε τον κόσμο του ΠΑΟ. Ωστόσο το παρών στην κερκίδα έδωσαν κανονικά η οικογένεια Λάσκαρη και η επίσημη διοίκηση του Άρη.
Ο Άρης που ξεκίνησε με τους Ουότερς, ΜακΝιλ, Μούρτος, Ουάιτ και Κοέν, μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και έμεινε κοντά στο σκορ (8-7 στο 5′). Ο Ουάιτ πέτυχε τους 5 από τους 7 πόντους του Άρη στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Άρης είχε καλή αμυντική λειτουργία στο ξεκίνημα, περιορίζοντας τον αντίπαλο του. Με τον έβδομο πόντο του Ουάιτ ο Άρης πέρασε μπροστά με 9-11 στο 7′ και ανάγκασε τον προπονητή των γηπεδούχων να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το τέλος της περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 19-19, σε ένα δεκάλεπτο απόλυτα ισορροπημένο.
Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα άστοχες, ενώ η πρωτοπορία του σκορ εναλλάσσονταν και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Καλός ο Ξανθόπουλος, που πέτυχε τέσσερις συνεχόμενους πόντους. Περίπου στο 15′ ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ξέσπασμα και η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +7 (30-23). Ο Καλάθης ανέβηκε και άρχισε να σκοράρει για την ομάδα του, αλλά ο Πελεκάνος ανταπέδωσε με δύο συνεχόμενα τρίποντα. Το τελευταίο σουτ του Παναθηναϊκού ήταν τρίποντο και έστειλε τη διαφορά στο +7 (46-39).
To δεύτερο μέρος βρήκε τον Άρη να παρακολουθεί το σκορ από κοντινή απόσταση, με τη διαφορά να είναι περίπου στους 5 πόντους. Προς τα μέσα της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά στο +9 για πρώτη φορά (54-45) με τον Άρη να πέφτει σε απόδοση, αλλά κυρίως με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές επιθετικά. Στο τέλος του δεκαλέπτου ο Καλάθης με τρίποντο έφτασε τη διαφορά στο -13 (67-54) αλλά ευτυχώς ο Πελεκάνος την κατέβασε στο -10 με τρίποντο στη λήξη του χρόνου (67-57).

O Παναθηναϊκός συνέχισε στο τελευταίο δεκάλεπτο να σκοράρει συνεχώς σε σουτ τριών πόντων, με τον Άρη να ακολουθεί αφού οι παίκτες του αποδείχτηκαν εύστοχοι. Η διαφορά όμως παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, καθώς η ομάδα μας αποδεικνύονταν αδύναμη να διαχειριστεί την εξέλιξη του παιχνιδιού. Στο τέλος όμως οι προσπάθειες των παικτών μας έπιασαν τόπο, αφού ο Άρης, με καλύτερο παίκτη του τον Μακ Νιλ που επιτέλους ξύπνησε, μείωσε τη διαφορά σημαντικά, με το τελικό σκορ να βρίσκει την ομάδα μας στο -5.
Το τελικό αποτέλεσμα επιβραβεύει την προσπάθεια του Άρη, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στα τελευταία λεπτά παρά τη διαφορά επιπέδου που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Άρης στάθηκε πολύ καλύτερα από ότι είχε σταθεί  στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος και αν είχε προσέξει σε κάποιες λεπτομέρειες θα μπορούσε ίσως να κάνει την έκπληξη!

Από τον αγώνα της Παρασκευής περιμένουμε απλά τον Άρη να είναι καλύτερος από σήμερα και να διεκδικήσει με το ίδιο σημερινό πάθος τη νίκη…
aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger