Mε ψηλά το κεφάλι! (84-68)

Είχαμε πει πως ο Άρης όποιο αποτέλεσμα και να έφερνε σήμερα, θα ήταν νικητής, αφού έχει ήδη αποδείξει πως η διαφορά ανάμεσα σε αυτόν και τη δυάδα της κορυφής έχει μειωθεί κατά πολύ. 
Έτσι θεωρώ πως η ήττα σήμερα (84-68) δεν ήταν κάτι το καταστρεπτικό, αλλά ένα βήμα προς τα εμπρός, ένα παράθυρο για το μέλλον της ομάδας μας.

Παρόλα αυτά ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του με την παρουσία του στο πρώτο μέρος. Άστοχος, άτολμος και αδύναμος αμυντικά, έδωσε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να πάρει μία σημαντική διαφορά. Στο Β΄μέρος ο Άρης βελτιώθηκε και με την εκρηκτική εμφάνιση των Γουότερς και Μακ Νιλ, κυνήγησε τον αντίπαλο του αλλά δεν μπορούσε να μειώσει τη διαφορά για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός με μπάσκετ συντήρησης κράτησε τα ινία του αγώνα και έτσι το κυνήγι του τελικού τελείωσε για τον Άρη, παρότι το όνειρο κράτησε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και τον Άρη να αστοχεί στις πρώτες προσπάθειες του και τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει μουδιασμένα αλλά να προηγείται με 5-0. Ο Άρης μείωσε με τον Γουάιτ και τον Φώτση να τον σπρώχνει εσκεμμένα και να παίρνει τεχνική ποινή και να χρεώνεται δεύτερο φάουλ πολύ σύντομα. Στο 5′ ο αγώνας βρίσκονταν στο 9-6, με τον Γουάιτ να έχει πετύχει τους 5 από τους πόντους του Άρη! Ο Κοέν σε αιφνιδιασμό δεν μπόρεσε να σκοράρει ένα εύκολο καλάθι, ενώ στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με τρίποντο έκανε το σκορ 14-6. Ο Άρης στο πρώτο δεκάλεπτο υστερεί αμυντικά και επιθετικά, ψάχνοντας να βρει τα σωστά πατήματα απέναντι σε έναν αντίπαλο που και πάλι δεν κάνει εξαιρετικό παιχνίδι. Το σκορ έφτασε το 20-6, 1:33 πριν το τέλος του δεκαλέπτου, αλλά ευτυχώς μία μικρή αντίδραση του Άρη μείωσε σε 24-14, σκορ που ήταν και το τελικό του δεκαλέπτου.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με επιθετική δραστηριότητα του Παναθηναϊκού που έφερε το σκορ στο 33-14. To παιχνίδι του Άρη θύμισε πολύ το πρώτο ημίχρονο του προηγούμενου αγώνα, με τους παίκτες του να είναι απελπιστικά άστοχοι. O Ζάρας πέτυχε το πρώτο καλάθι για τον Άρη στο δεύτερο δεκάλεπτο, 4:14 μετά την έναρξη του! Με ένα σερί 6-0 ο Άρης μείωσε σε 33-20. Οι παίκτες μας βελτίωσαν την αμυντική λειτουργία τους και ο Μούρτος με ένα δύσκολο τρίποντο μείωσε ακόμη περισσότερο σε 33-23. Στο ξέσπασμα του Άρη ο Παναθηναϊκός  απάντησε με μια δική  του σειρά συνεχόμενων πόντων. Τελικό σκορ ημιχρόνου 40-28, χάρη στο τρίποντο του Γουάιτ στη λήξη.
Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο μέρος με τον Μακ Νιλ να έχει κέφια και να μειώνει σε 42-34! Οι κίτρινοι πλησίασαν περισσότερο, μειώνοντας σε 44-38, καθιστώντας ολοφάνερο πως στο δεύτερο μέρος θα πουλούσαν ακριβά το τομάρι τους! Ο Παναθηναϊκός πάντως μετά από κάθε ξέσπασμα του Άρη, απαντούσε με ένα δικό του μικρό ξέσπασμα, έτσι η διαφορά παρέμενε υπέρ του, σταθερά από τους 8 μέχρι τους 11 πόντους. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έφερε τον Άρη στο -9, μειώνοντας κατά 3 πόντους τη διαφορά, αλλά έχοντας δύσκολο έργο στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού. Σπουδαίος ο Μακ Νιλ που πέτυχε 12 πόντους.
Ο Μακ Νιλ σκόραρε και πάλι τρίποντο στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου και μείωσε 57-51. Ο Γουάιτ και ο Μακ Νίλ σήκωσαν στις πλάτες τους την επίθεση του Άρη αλλά δυστυχώς οι κίτρινοι δεν μπορούσαν να μειώσουν τη διαφορά καθώς οι γηπεδούχοι απαντούσαν με τη σειρά τους,  με αποτέλεσμα η διαφορά να κυμαίνεται από τους -6 μέχρι του -12.

Το τελικό 84-68 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που παρουσιάστηκε στο δεύτερο μέρος, λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από τους παίκτες του Άρη στα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 40-28, 57-48, 84-68.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Haynes, Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης, Raduljca 9, Παππάς,Feldeine 23, Διαμαντίδης 2, Gist 15, Καλάθης 15, Williams 15, Hunter.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος, Πελεκάνος, Cupkovic 9 (1), Φλιώνης, White 17 (3), Waters 10,Ζάρας, Cohen 2, Μούρτος 10 (2), Σίμτσακ 2, McNeal 18 (3).

Ο Άρης λοιπόν ξεκινάει νέα σειρά αγώνων, αυτή τη φορά για την τέταρτη θέση, εναντίον της ΑΕΚ.

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger