Kαι έπεται συνέχεια... (77-68)

Σε ένα από τα συναρπαστικότερα φέτος παιχνίδια ο Άρης κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 77-68 κατόπιν τρομερής εμφάνισης και μείωσε σε 2-1 την σειρά των αγώνων. 
Η νίκη ήρθε δίκαια με τον Άρη να είναι καλύτερος σε όλο το διάστημα του αγώνα και στο τέλος πανηγυρίστηκε έξαλα από τον κόσμο που γέμισε το Παλέ και δημιούργησε μια φανταστική ατμόσφαιρα!

 Η αρχική πεντάδα του Άρη ήταν η εξής:

Μούρτος, Κοέν, Μακ Νιλ, Γουότερς, Γουάιτ.
Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά εύστοχοι με τον Γουίλιαμς να βρίσκεται σε καλή μέρα, αλλά και ο Άρης με τον Ουάιτ ανταπέδωσε.  Στο 6’ το σκορ ήταν 8-8 με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται επί ίσοις όροις. Τα αίματα άναψαν στην εξέδρα όταν στο παιχνίδι πέρασε ο Διαμαντίδης και πολλά συνθηματα διακόσμησαν τη ατμόσφαιρα!

Ο Άρης πέρασε μπροστά στο σκορ με 11-10 στο 4:25’ με τρίποντο του Μούρτου! Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου πέρασε στον αγώνα και ο Φλιώνης. Η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε  τον Άρη μπροστά με  23-22, μετά από ένα άκρως ισορροπημένο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να έχουν καλύτερη την επιθετική παρά την αμυντική λειτουργία.
Το πρώτο καλάθι του δευτερου μέρους  το πέτυχε ο Φλιώνης με πανέμορφο τρόπο (25-22). Το επιθετικό κρεσέντο του Άρη αύξησε ο Κουπκοβιτς, ενώ ο Πελεκάνος με τρόποντο έδωσε διαφορά 8 πόντων στον Άρη στο 16:5ο (30-22)! Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +10 (32-22) με τον Άρη να αποδεικνύεται εξαιρετικός σε όλους τους τομείς.  Το τελευταίο μέρος της περιόδου χαρακτηρίστηκε από μερικά αμφιλεγόμενα σφυρίγματα των διαιτητών και από την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να μειώσει τη διαφορά.  Ένα τρόποντο του Κούπκοβιτς έδωσε τελικά στο σκορ την τελική του μορφή, 42-37 υπέρ του Άρη.

Ο Άρης στο πρώτο μέρος είχε εξαιρετικά στατιστικά με 5 στα 9 τρίποντα και πρώτο σκόρερ τον Γουάιτ με 9 πόντους.
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να παίζουν στο ίδιο τέμπο. Γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ με καλάθια και από τις δύο πλευρές και η διαφορά στο σκορ να κυμαίνεται από τους 4 μέχρι  τους 6 πόντους υπέρ του Άρη, τουλάχιστον για τα πρώτα τέσσερα λεπτά.  Το σκορ έγινε 50-42 υπέρ του Άρη στο 25’ χάρη σε ένα καλάθι του Μούρτου. Η συνέχεια του δεκαλέπτου ήταν συναρπαστική , με τις δύο ομάδες να σκοράρουν συνεχώς προσφέροντας θέαμα, αλλά και μ ετον Άρη σταθερά μπροστά.  Διακριθείς από τον Άρη ο Μακ Νιλ που έφτασε του 15 πόντους. Σκορ δεκαλέπτου 59-51 υπέρ του Άρη!

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα ο Παναθηναϊκός άρχισε με 4-0 και μείωσε γρήγορα σε 59-56. Η απάντηση ήρθε από τους Ουότερς και Πελεκάνο που έδωσαν και πάλι +9 στον Άρη!
Στο 35’ το σκορ ήταν 66-60 υπερ του Άρη που έδειχνε να είναι ικανός να πετύχει ακόμη μία νίκη στο σπίτι του, την πρώτη επί του Παναθηναϊκού μετά από πολύ καιρό!

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά και αμφιβάλω αν άλλος αγώνας φέτος πρόσφερε τόση συγκίνηση. 70-62 ήταν το σκορ στο38’ με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να φτάσει τον Άρη ενώ η κερκίδα φλέγονταν! Το τρίποντο του Μακ Νιλ στο 39’ έκανε το 77-65 και έδειξε ποιος θα έπαιρνε τη νίκη σήμερα! Τελικά σκορ  μέσα σε πανηγυρισμούς, 77-68 και η σειρά των αγώνων έγινε 2-1! Ραντεβού την Τετάρτη με πίστη για το θαύμα!

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger