Tέλος καλό, όλα καλά! (78-60)

Πρώτη νίκη για τον AΡΗ στη σειρά των playoffs εναντίον της Κηφισιάς, με 78-60. Η νίκη ήρθε πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το σκορ, αλλά τελικά οι κίτρινοι επικράτησαν χάρη στην ευστιχία του Ουότερς και την υψηλή απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τους Γουάιτ, Ουότερς, Χάγκινς, Μούρτο και ΜακΝιλ, ενώ στο Νικ Γκάλης Χολ παρεβρέθηκαν πάνω από 4000 κόσμου.

Ανοιχτό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά, να δοκιμάζουν σουτ και να είναι χαλαροί στην άμυνα. Ο ΑΡΗΣ στηρίζεται και πάλι στους Αμερικανούς τους με τους Μακ Νιλ και Ουάιτ να έχουν πετύχει 6 και 5 πόντους. H ομάδα της Κηφισιάς ήταν πολύ πιο εύστοχη στα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και με 4 στα 5 πήρε το πρώτο δεκάλεπτο με 13-20!
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ δεν έριξε τον ρυθμό του και μείωσε σταδιακά τη διαφορά από την Κηφισιά που σίγουρα δεν θα μπορούσε να διατηρήσει τα εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας της που είχε από το πρώτο δεκάλεπτο. Ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε μετά από ώρα με 30-28, 2:45 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Το 33-33 του ημιχρόνου μας δηλώνει πως ο αγώνας θα ήταν σκληρός μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτό του…

Καλύτεροι για τον ΑΡΗ στο πρώτο μέρος οι Σίμπτσακ και Κοέν, ενώ οι Μακ Νιλ και Γουάιτ διακρίθηκαν περισσότερο στο ξεκίνημα.
Οι δύο ομάδες μπήκανε με φόρα στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο και οι φίλαθλοι είδαν στα πρώτα λεπτά ένα όμορφο παιχνίδι με εναλλασόμενα καλάθια και τις δύο ομάδες να μην μπορούνε να αποσπαστούνε η μία από την άλλη. Ο Μακ Νιλ έδειξε να ξυπνάει και να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους κρατώντας τον ΑΡΗ στο σκορ. Το ξέσπασμα του ΑΡΗ έγινε εν μέρει τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, όταν με διαδοχικούς πόντους των Γουάιτ, Γουότερς ο ΑΡΗΣ ξεκόλλησε το σκορ και έστειλε τη διαφορά στους 7 πόντους υπέρ του (50-43). Το τελευταίο σφύριγμα της περιόδου βρήκε τον ΑΡΗ να έχει διαφορά 4 πόντων.
Η μάχη για τη νίκη δόθηκε τελικά στο τελευταίο μέρος. Η Κηφισιά, πολυ σκληρή για να πεθάνει, πάλεψε μέχρι τέλους για κάτι καλύτερο, ενώ ο ΑΡΗΣ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Οι παίκτες μας δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι, όπως και οι αντίπαλοι μας, καθώς το παιχνίδι κρίθηκε στις άμυνες. Σημαδειακή στιγμή του αγώνα το τρίποντο του Ουότερς στο 4:44 πριν τη λήξη, όταν η διαφορά πήγε στο +9, για πρώτη φορά στο παιχνίδι (62-53). Ο Ουότερς ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος του ΑΡΗ με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με το μόνο που έμενε να διευκρινιστεί να είναι το τελικό σκορ και το ύψος της διαφοράς υπέρ του Άρη φυσικά! Το 78-60 σίγουρα δεν δείχνει τη δυσκολία που είχε ο ΑΡΗΣ καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο κρατάμε τη νίκη και το 1-0 στα παιχνίδια με την Κηφισιά!

Οι παίκτες της Κηφισιάς έπαιξαν πολύ καλά, και για 35 λεπτά ήταν μέσα στο παιχνίδι, πράγμα που δείχνει πως η σειρά των αγώνων θα έχει ρίσκα και ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να μη χάσει ούτε για ένα λεπτό τη σοβαρότητα του, αν δεν θέλει να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις…
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 33-35, 52-48, 78-60.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5, Δήμας 3, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Γουάιτ 13 (8ρ.), Γουότερς (18 (5ασ.), Ζάρας 3, Χάγκινς 2, Κοέν 6, Μούρτος 3, Σίμτσακ 10 (10ρ.), ΜακΝιλ 15 (8ρ., 7ασ.).

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Μάρσαλ, Στίγκερς 2, Χατζηνικόλας, Γκίκας 10, Σταμάτης 2, Κασελάκης 14 (7ρ.), Χρυσικόπουλος 2, Χογκ 14 (8ρ.), Σμιθ 6, Ελ Αμίν, Σπυριδωνίδης, Γλυνιαδάκης 10 (6ασ.).
aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger