O "νόμος" του Παλέ! (83-68)

Αυτός ο ΑΡΗΣ, σε αυτή την έδρα, δεν πρόκειται να χάσει ποτέ! Οι κίτρινοι νίκησαν και στο όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι για το eurocup εντός έδρας, κερδίζοντας και τη μεγάλη Αρμάνι Μιλάνου που υποκλίθηκε στην αγωνιστικότητα των παικτών και στην κερκίδα των αρειανών φιλάθλων!

Τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον ΑΡΗ εναντίον της ιταλικής Αρμάνι και παρότι το παιχνίδι δεν είχε ενδιαφέρον βαθμολογικό, το γήπεδο ήταν και πάλι σχεδόν γεμάτο! Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μετά από ένα χαλαρό και εντυπωσιακό από πλευράς σκορ και θεάματος αγώνα. Και μην πει κάποιος πως οι Ιταλοί ήρθαν αδιάφοροι. Μία ομάδα του επιπέδου της Αρμάνι δεν αφήνει κανένα παιχνίδι να χαθεί, γιατί απλούστατα η φανέλα της είναι εξίσου βαριά με του ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε δυνατά, απέναντι σε μία δυνατή ιταλική ομάδα που δεν ήρθε για να χάσει. Οι κίτρινοι ξεκίνησαν με τους τέσσερις Αμερικάνους, Χάγκινς, Γουότερς, Γουάιτ, Μακνίλ και τον αρχηγό Μούρτο.

Και οι δύο ομάδες είχαν καλό ξεκίνημα, και ήταν στον πόντο για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Τζούγκοβιτς με τρίποντο και ο Μακνίλ εν συνεχεία έδωσαν μια διαφορά τεσσάρων πόντων γύρω στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά οι Ιταλοί αντέδρασαν και μείωσαν και πάλι. Ωστόσο ο ΑΡΗΣ διατήρησε από το σημείο εκείνο και πέρα τη διαφορά, που έφτασε στους +5 με τρίποντο του Τσούπκοβιτς στη λήξη.
 

Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Στα 7′ πριν τη λήξη οι Ιταλοί πέρασαν μπροστά με 28-31 μετά από πολύ ώρα. Ο ΑΡΗΣ ήταν σχετικά άστοχος στα σουτ των δύο πόντων, αλλά κάλυψε την αστοχία του αυτή με την επίδοση του στα τρίποντα, με τον Τσούπκοβιτς να ευστοχεί σε δύο (από το πρώτο δεκάλεπτο) και τον Μούρτο σε ένα που έδωσε και πάλι +5 στον ΑΡΗ (41-36). Ο ΑΡΗΣ σταθερά μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, έκανε στο τέλος δύο αμυντικά λάθη και έδωσε το δικαίωμα στους Ιταλούς να προηγηθούνε τελικά στο σκορ του ημιχρόνου με 46-47. Το σκορ αυτό ήταν πολύ ψηλό, δείγμα της αποτελεσματικότητας των επιθέσεων των δύο ομάδων, αλλά και την ανεπάρκεια των αμυνών. Πάντως ο ρυθμός και το χαλαρό στυλ ήταν πολύ καλός για τον κόσμο που είδε καλό μπάσκετ. Γουότερς, Χάγκινς και Μούρτος πέτυχαν από 8 πόντους.
Δυναμικά μπήκαν οι Ιταλοί στο δεύτερο μέρος, αυξάνοντας τη διαφορά που είχαν λάβει από το πρώτο και φτάνοντας το σκορ μέχρι και 46-53! Τότε ο Γουάιτ με δύο διαδοχικά τρίποντα έβαλε τον ΑΡΗ και πάλι στο παιχνίδι μειώνοντας σε 52-53 και προσπέρασε και πάλι με δύο δίποντα του Γουότερς (56-53)! Από το σημείο εκείνο και πέρα η Αρμάνι έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Ο ΑΡΗΣ πήρε το προβάδισμα σε όλους τους τομείς και το σκορ εκτοξεύτηκε στο 62-53 (δεκαέξι συνεχόμενοι πόντοι για τον ΑΡΗ!). Η Αρμάνι συνήλθε μειώνοντας τη διαφορά σε πιο λογικά επίπεδα προς το τέλος του δεκαλέπτου. Ωστόσο ο ΑΡΗΣ δεν έριξε την απόδοση του, κάνοντας το τελικό 68-59 να είναι φυσιολογικό βάση της απόδοσης του ΑΡΗ στο δεκάλεπτο αυτό. Οι κίτρινοι πέτυχαν 22 πόντους και δέχτηκαν μόλις 12 στο τρίτο δεκάλεπτο.
Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν ένας ύμνος για το παιχνίδι του ΑΡΗ! Οι κίτρινοι απαλλαγμένοι και απο το τελευταίο ίχνος άγχους έπαιξαν σε τρομερούς ρυθμούς, υποτάσσοντας τους Ιταλούς που στάθηκε αδύνατο να κάνουν κάτι άλλο από το να αποδεχτούν τη μοίρα τους!
Η νίκη του ΑΡΗ δεν ισοφάρισε την έκταση της ήττας του στο Μιλάνο. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες μας κέρδισαν μπροστά στο κοινό τους, τους εξιλέωσε για τον αποκλεισμό από το eurocup και φυσικά για την εμφάνιση του Μιλάνου. Η πρόκριση βέβαια δεν κρίθηκε στην Ιταλία, αλλά στη Λιθουανία, χωρίς να υπολογίζουμε βέβαια τους στόχους του ΑΡΗ λίγους μήνες πριν. Το τελικό 83-68 ήταν το καλύτερο δώρο για τους φιλάθλους που παραβρέθηκαν στο Νικ Γκάλης Χολ και μια υπόσχεση για το μέλλον του ΑΡΗ μας!

Ο ΑΡΗΣ μόλις ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία. Έτσι αυτό που ευχόμαστε στους Ιταλούς στην επιστροφή τους στη χώρα τους είναι ένα arrivederci, στο επανειδείν, καθώς με τον ΑΡΗ των επόμενων χρόνων, σίγουρα θα συναντιούνται στα ευρωπαϊκά σαλόνια!
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 46-47, 68-59, 83-68

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Δήμας, Τσούπκοβιτς 9 (3), Ουάιτ 12 (2), Ουότερς 12, Δίπλαρος, Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 15, Κοέν 6, Μούρτος 11 (2), Σίμτσακ 1, ΜακΝιλ 12.

ΕΑ7 ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Ρέπεσα): ΜακΛιν 2, Λαφαγιέτ 5 (1), Τσερέλα 5 (1), Μάτσβαν 11, Τσιντσιαρίνι 12 (1), Σάντερς 14 (2), Τζένκινς 7 (1), Μπάρατς 1, Σίμον 11 (1).

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger