AYTOKΡΑΤΟΡΑΣ στο Κρατικό ! (69-77)

Δεν έχουν τελειωμό οι καρπαζιές στο σβέρκο του παοκ στα ντέρμπι εναντίον του ΑΡΗ! Οι κίτρινοι κάνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, πάτησαν κυριολεκτικά τον Σόφο και την παρέα του, κερδίζοντας πεντακάθαρα σε έναν αγώνα που  ολοκληρώθηκε μετά εμποδίων, με 69-77!

Η είσοδος στην τετράδα κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πλέον είναι στα χέρια του ΑΡΗ, διαμέσου της έδρας του φυσικού του αντιπάλου, του παοκ.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τους Μούρτο, Κοέν, Μακνιλ, Γουότερς, και Γουάιτ. Στο κλειστό της Πυλαίας παραβρέθηκαν 5000 κόσμου, φίλοι μόνο του παοκ. Είναι χαρακτηριστικό πως ήταν η πρώτη φορά φέτος που ο παοκ μάζεψε τόσο κόσμο στο γήπεδο του φέτος, όμως έτσι που εξελίχθηκαν τα πράγματα, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην βρίσκονταν εκεί, αφού η πίκρα ήταν μεγάλη!
Παρά τον τραυματισμό του Βασιλειάδη, ο Μαρκόπουλος τον ξεκίνησε στη βασική πεντάδα,όπως και τον Μαργαρίτη, ενώ αντίθετα ο Σχορτσιανίτης δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε πολύ δυνατά, με πιεστική άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, προηγούμενος με 3-6 μετά από δύο λεπτά παιχνιδιού. Πρωταγωνιστής από πλευράς του ΑΡΗ στα πρώτα λεπτά ο Γουότερς που σκόραρε σχεδόν σε κάθε σουτ του, ενώ και αμυντικά ήταν άψογος. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Σχορτσανίτης, καθώς ο ΑΡΗΣ έδειξε πολύ μεγάλη ευστοχία και δεν έχασε την πρωτοπορία σε καμιά στιγμή. Η απάντηση του Πρίφτη ήταν η είσοδος του Χάγκινς. Στο 8′ οι διαιτητές έδωσαν από μια τεχνική ποινή στους Τσόχλα και Ουάιτ, φάουλ που ήταν το τρίτο για τον παίκτη του ΑΡΗ. Διαμαρτυρόμενος ο Πρίφτης δέχτηκε με τη σειρά του τεχνική ποινή, επιτρέποντας στη συνέχεια της φάσης στους γηπεδούχους να προηγηθούν για πρώτη φορά με 17-15. Η περίοδος έληξε με τον παοκ να είναι μπροστά με 20-19, εκμεταλλευόμενος την ευστοχία του στα τρίποντα και μερικά φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών…
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον ίδιο υψηλό ρυθμό και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο ο παοκ ήταν πιο εύστοχος και άρχισε σιγά σιγά να χτίζει μια διαφορά (28-21 στο 15:00, και 34-26 στο 17:00). Ο παοκ προσάρμοσε το παιχνίδι του επάνω στον Σχορτσανίτη που έφθειρε τους αμυντικούς του ΑΡΗ, ενώ ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να απαντήσει από τα πικ εν ρολ. Οι κίτρινοι αποδείχτηκαν άστοχοι στις ελεύθερες βολές, ιδιαίτερα προς το τέλος του πρώτου μέρους, όταν οι γηπεδούχοι είχαν συμπληρώσει τα πέντε φάουλ. Το 39-33 του ημιχρόνου ήταν δίκαιο, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Γουότερς και Μακνίλ ήταν οι πρώτοι σκόρερ του ΑΡΗ (12 και 9), χωρίς όμως να δέχονται βοήθεια από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους!
Η έναρξη του δεύτερου μέρους καθυστέρησε μερικά λεπτά λόγω των ταινιών χαρτιού που πέταξαν οι οπαδοί του παοκ στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα που έκαναν και στην έναρξη του αγώνα. Φαίνεται πως οι οπαδοί του παοκ παρακολουθούν και ακολουθούν κατά πόδας τα οπαδικά μαθήματα που έχουν διδάξει οι οπαδοί του ΑΡΗ! Βέβαια ο ΑΡΗΣ για χαρτάκια έχει τιμωρηθεί, πράγμα που είμαστε περίεργοι να δούμε αν θα συμβεί για τον παοκ.

Οι ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα, με τον ΑΡΗ να συνεχίζει να είναι άστοχος. Το θετικό ήταν πως άρχισε να παίρνει τα επιθετικά ριμπάουντ, χωρίς όμως να σκοράρει με ευκολία. Το τέταρτο φάουλ του Σχορτσανίτη στο 25′ έφερε πίσω τις ισορροπίες. Ο Σόφο αποσύρθηκε και ο Χάγκινς πέρασε μέσα.Ο ΑΡΗΣ από 45-35 μείωσε γρήγορα σε 45-44 και το ντέρμπυ άναψε και πάλι! Ο ΑΡΗΣ, εκπληκτικός στα επιθετικά ριμπάουντ, 12 στο δεκάλεπτο, κυριάρχησε και πήρε τελικά το προβάδισμα χάρη σε τρίποντο του Γουάιτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Αν μάλιστα οι κίτρινοι ήταν πιο εύστοχοι στις βολές, ο ΑΡΗΣ θα είχε πάρει μεγαλύτερη διαφορά!
Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Γουάιτ και τον Χάγκινς να έχουν από τέσσερα φάουλ, όσα και ο Σχορτσανίτης! Ο Σόφο πέρασε 5:30 πριν τη λήξη και ο παοκ με τρίποντο του Βασιλειάδη πέρασε μπροστά μετά από πολύ ώρα με 61-60. Το ματς όσο πλησίαζε προς τη λήξη, έμοιαζε περισσότερο με σκάκι, με τους δύο προπονητές να ταιριάζουν τα πιόνια τους για το τελικό ματ! Στο 5′ προ της λήξης ο Σίμπτσακ τραυματίστηκε και αποχώρησε.
Στο 3:45 πριν την λήξη, ο Τσούπκοβιτς πέτυχε ένα εκπληκτικό τρίποντο, στέλνοντας τη διαφορά στο +6 (62-68) υπέρ του ΑΡΗ, παγώνοντας τους οπαδούς του παοκ! Όσο ο χρόνος μειώνονταν η μπάλα βάραινε τα χέρια των παικτών του παοκ και ο ΑΡΗΣ συνέχισε να κερδίζει τα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Γουάιτ με εκληκτικό κάρφωμα έκανε το 64-70, αλλά ο παοκ απάντησε με τρίποντο, 59 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη! Ο Γουάιτ όμως δεν είχε τελειώσει και με τρίποντο απάντησε, κόβοντας τα φτερά του δικεφάλου, 67-73!

Οκτώ δεύτερα πριν τη λήξη και ενώ ο ΑΡΗΣ ήταν σίγουρος νικητής με το σκορ να είναι 69-76, αντικείμενα και ρολά διέκοψαν και πάλι το παιχνίδι, ενώ χτυπήθηκε και άτομο, ο κομισάριος, στη γραμματεία. Οι διαιτητές αποχώρησαν για να επιστρέψουν λίγο αργότερα, για το τελευταίο μέρος του μαρτυρίου των γηπεδούχων, ωστόσο επεισόδια στη φυσούνα της εισόδου των αποδυτηρίων επιμήκυναν την παραμονή των παικτών μας στα αποδυτήρια. Βέβαια όλοι τους φρόντισαν να περάσουν τον χρόνο τους εκεί τραγουδώντας συνθήματα της ομάδας μας!
Τα τελευταία τελικά δευτερόλεπτα κύλησαν με τον Μούρτο να πετυχαίνει την μια από τις βολές του και μετά τους παίκτες μας να κάνουν fairplay και να μην σουτάρουν για περαιτέρω πόντους. Ο ΑΡΗΣ λοιπόν ήταν δίκαια ο μεγάλος νικητής και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου…

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger