"Aυτοκτόνησε" στο τέλος... (72-68)

Ο ΑΡΗΣ στο κρισιμότερο, μέχρι στιγμής, φετινό παιχνίδι, αντιμετώπισε εκτός έδρας την λιθουανική Νεπτούνας. Παρότι οι κίτρινοι βρέθηκαν πολύ κοντά στη νίκη, κυριολεκτικά κατόρθωσαν να χάσουν στα τελευταία λεπτά με 72-68. 
Η ήττα αυτή σημαίνει πως το ευρωπαϊκό όνειρο των κιτρίνων τελειώνει για φέτος, καθώς ακόμη και αν κερδίσουν την Αρμάνι Μιλάνο δεν θα προκριθούν στην επόμενη φαση του eurocup.

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με τους Γουάιτ, Χάγκινς, Μούρτο, ΜακΝίλ και Γουότερς.

Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 8-9, αλλά οι Λιθουανοί με τρία συνεχόμενα τρίποντα κατόρθωσαν να πάρουν και πάλι κεφάλι με 19-11. Ο ΑΡΗΣ προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου πίεσε και με τρίποντο του Ζάρα στο τέλος μείωσε σε 21-16.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι άρχισε στον ίδιο ρυθμό με τον ΑΡΗ να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να μειώσει το σκορ. Στα μέσα του δεκαλέπτου οι Αμερικανοί του ΑΡΗ με ξέσπασμα του Χάγκινς και του Γουάιτ μείωσαν στο τρίποντο (33-30). Η περιφερειακή άμυνα του ΑΡΗ άρχισε να αποδίδει και οι γηπεδούχοι έριξαν τα ποσοστά ευστοχίας τους στα μακρινά σουτ. Η διαφορά πλέον παρέμεινε στο καλάθι, αλλά πάντα υπέρ των γηπεδούχων. Το 43-41 του ημιχρόνου δείχνει πως ο ΑΡΗΣ είχε βελτίωση αλλά για να κερδίσει στο δεύτερο μέρος θα χρειαστεί κάτι παραπάνω. Κορυφαίος του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος ήταν ο Γουάιτ με 14 πόντους.
To δεύτερο μέρος βρήκε τον ΑΡΗ να κάνει ένα κακό ξεκίνημα, αφού πέτυχε το πρώτο του καλάθι τρισήμισι λεπτά μετά την έναρξη (48-43). Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς και οι Λιθουανοί δεν ήταν ιδαίτερα εύστοχοι, καθώς στο 7:00 το σκορ ήταν μόλις 48-45. Ο ΑΡΗΣ πήρε ριμπάουντ αλλά ήταν άστοχος επιθετικά. 2:14 πριν την λήξη ο Χάγκινς πέτυχε καλάθι και φάουλ, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 48-48. Τα λάθη και τα άστοχα σουτ διαδέχονταν το ένα το άλλο. Χαρακτηριστικό ήταν πως οι γηπεδούχοι έχασαν τέσσερις συνεχόμενες ελεύθερες βολές, ενώ ο Ξανθόπουλος με δίποντο έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον ΑΡΗ με 49-50, 1:07 πριν τη λήξη. Το 50-50 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου, που οι Λιθουανοί σίγουρα θα θέλουν να το ξεχάσουν.
Όλα κρίθηκαν λοιπόν στο τελευταίο μέρος. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ένα τρίποντο η καθεμία (ο Κούπκοβιτς για τον ΑΡΗ). Ωστόσο οι σφικτές άμυνες επηρέασαν και πάλι τη ροή του παιχνιδιού. Ο Γουότερς 6:28 πριν τη λήξη έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον ΑΡΗ με 53-55 και αμέσως μετά έκανε το 53-57! Το τρίποντο του Γουότερς έδειξε έναν θρίαμβο να προδιαγράφεται, αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν αμέσως σε 56-60. Ωστόσο ο Ξανθόπουλος με ακόμη ένα τρίποντο έδειξε πως ο ΑΡΗΣ είχε έρθει στη Λιθουανία για να κερδίσει και έκανε το σκορ 56-63 περίπου 4 λεπτά προ της λήξης! Ωστόσο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πρεσσάρουν στη ζώνη και αυτό άρχισε να αποδίδει, όταν με δύο διαδοχικά λάθη των παικτών του ΑΡΗ οι Λιθουανοί μείωσαν σε 61-63 και άρχισαν να ελπίζουν, με το χρονόμετρο να δείχνει 2:40 πριν της λήξης. Λίγο μετά ακυρώθηκε ως βήματα, καλάθι του Χάγκινς που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να μετρήσει. Με τρίποντο οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι και πάλι μετά από πολύ ώρα, ένα λεπτό πριν τη λήξη (64-63). Οι παίκτες μας αστόχησαν σε δύο διαδοχικά τρίποντα, ενώ οι Λιθουανοί ευστόχησαν σε καλάθι και φάουλ κάνοντας την ολική ανατροπή (67-63). Τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα κύλισαν δραματικά, χωρίς όμως να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για να αποφύγουμε την ήττα που λίγο πριν φάνταζε απίθανη.
Ο ΑΡΗΣ έχασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι δικό του, ιδιαίτερα εφόσον προηγούνταν με 7 πόντους 2,40 πριν τη λήξη. Η αδυναμία της ομάδας μας στο ζον πρες και τα πολλά λάθη στο τελευταίο μέρος μας στέρησαν μια νίκη που θα μας έδινε το δικαίωμα να ελπίζουμε για την πρόκριση, Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να κερδίσουν κάνοντας ίσως τη χειρότερη δυνατή εμφάνιση τους, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, με απίστευτα ποσοστά αστοχίας.

Το τελικό 72-68 θα πρέπει να μας γίνει μάθημα για τον τρόπο με τον οποίο χάσαμε ένα παιχνίδι που έπρεπε να ήταν δικό μας… Χαρακτηριστικό είναι πως ο κορυφαίος σκόρερ του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος με 14 πόντους, ο Γουάιτ, έμεινε σε αυτούς τους 14 πόντους!

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 43-41, 50-50, 72-68

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (Αντομάιτις): Γιούιν 18 (2), Σίκσνιους 3, Μαζέικα 16 (1), Μπάντερ 11 (3), Ζαβάκας 16 (1), Πλέστεντ 2, Γκραντ 2, Μπιρούτα, Μπουτκεβίτσιους 4.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5 (1), Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς 5 (1), Ουάιτ 14 (1), Ουότερς 16 (2), Δίπλαρος, Ζάρας 11 (2), Χάγκινς 10, Κοέν, Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 5 (1).
aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger