Πρίφτης : «O κόσμος είναι σημείο αναφοράς»

Στην σταθερά δυναμική παρουσία του κόσμου του ΑΡΗ στα εντός έδρας παιχνίδια στάθηκε ο προπονητής της ομάδας μας, Δημήτρης Πρίφτης, μετά τη νίκη επί της Καβάλας με 68-50, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Η Καβάλα μας προβλημάτισε στο μεγαλύτερο διάστημα, έπαιξε πολύ καλά. Κυρίως αμυντικά μας δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς. Είχαμε καλή αμυντική παρουσία στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Για εμάς αυτό το παιχνίδι τελείωσε. Αύριο έχουμε πάλι προπόνηση και η ζωή συνεχίζεται με διαδοχικά παιχνίδια. Έχουμε δύσκολη εβδομάδα.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην Καβάλα. Εύχομαι από την καρδιά μου να σωθεί. Είναι μια πόλη και μια ομάδα με την οποία έχω συναισθηματικό δέσιμο και πραγματικά εύχομαι να πάει καλά. Καλή συνέχεια στον κόουτς Γιατζόγλου».

Για τα λάθη είπε: «Η Καβάλα μας προβλημάτισε με κάποια πράγματα που έκανε και εμείς ήμασταν επιπόλαιοι στο ανοικτό γήπεδο, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε άλλους δεκαπέντε πόντους αλλά κάναμε ανεπίτρεπτα λάθη. Είναι πρόβλημα επίσης τα 8/28 τρίποντα. Χάσαμε είκοσι τρίποντα στο γήπεδό μας, τα περισσότερα από αυτά ελεύθερα. Βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί. Το θετικό είναι πως μέσα από την άμυνα μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τις κακές μικρές περιόδους που είχαμε μέσα στο ματς».

Για τις αναμετρήσεις με Buducnost και ΑΕΚ. «Έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο στον αγώνα με την Buducnost. Ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μην ξεχνάτε πως η Buducnost  ίσως παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι παιχνίδι στον όμιλό της. Ξέρετε πως είναι μια πολύ σκληρή έδρα, κοιτάμε ένα ένα παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν είμαστε και το είδος ομάδας που μπορεί να πηγαίνει στο παρακάτω ματς. Πρέπει να κοιτάμε την επόμενη μέρα και τον επόμενο αγώνα».

Για την παρουσία του κόσμου: «Ο ΑΡΗΣ είναι ιδιαίτερη ομάδα. Η ομάδα απευθύνεται στον κόσμο και κατά μία έννοια είναι του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό που ανταποκρίνεται και έρχεται να μας βοηθήσει. Πιστεύω πως και πέρυσι και φέτος η βοήθειά του είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι σημείο αναφοράς για την προσπάθειά μας. Φανταστείτε να παίζεις σε άδειο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό  το ότι έρχεται και μας υποστηρίζει».

Για το αν με την πάροδο του χρόνου θα υπάρξει βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι: «Υπάρχουν στιγμές που είχαμε πολύ καλή μεταφορά της μπάλας. Είχαμε πολύ έντονο το στοιχείο της πάσας, αρκετές κατοχές. Θεωρώ πως κάποιες στιγμές ήμασταν επιπόλαιο όσον αφορά στα λάθη και ταυτόχρονα δεν φάνηκε τόσο έντονα αυτό γιατί είχαμε και άστοχο τρίποντο ενώ ήταν ελεύθερο. Πάντα ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας από την στιγμή που προπονούμαστε και συνεχίζουμε. Είναι πολύ να βασικό να βρίσκουμε μια σταθερότητα στην συγκέντρωσή μας και να μην κάνουμε επιπολαιότητες. Πρέπει να τις ελαχιστοποιήσουμε. Από τα 22 λάθη και με επιείκεια προς τους παίκτες μου τουλάχιστον τα οκτώ ήταν ανεπίτρεπτα. Θα έπρεπε να είχαμε το περισσότερο 14 λάθη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βελτιωθούμε πέρα από την καθημερινή δουλειά».
arisbc

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger