Στο "ρελαντί" ο ΑΡΗΣ (68-50)

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε την πέμπτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ σε επτά παιχνίδια, κερδίζοντας άνετα την ομάδα της Καβάλας με +18 (68-50). 

Οι κίτρινοι δυσκολεύτηκαν μόνο κατά το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ από το 15′ και μετά αποσπάστηκαν στη διαφορά πόντων, φτάνοντας τελικά σε μία άνετη επικράτηση που χαροποίησε τους φίλους τους.
Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τους Γουότερς, ΜακΝιλ, Πελεκάνο, Τσουπκοβιτς και Χαγκινς. Ο κόσμος στις κερκίδες του Παλέ ήταν και πάλι εκεί, αφού λίγο μετά την έναρξη του αγώνα εκτιμήθηκε πως παρακολουθούσαν το παιχνίδι κοντά στους 4000 οπαδοί.

Στην πρώτη περίοδο ο ΑΡΗΣ μπλόκαρε από την σκληρή άμυνα των φιλοξενούμενων, που τον κράτησε σε χαμηλό σκορ (17-17). Ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη προσάρμοσε το παιχνίδι της πάνω στη σκληρή άμυνα της Καβάλας, η οποία κατάφερε να κρατήσει τα ατού του ΑΡΗ σε χαμηλά επίπεδα μόνο μέχρι το 15′. Από το σημείο αυτό οι κιτρινόμαυροι πήραν τα ηνία του αγώνα και κατόρθωσαν με το γκολ φάουλ του ΜακΝιλ και με δύο τρίποντα του Γουότερς, να πάρουν διαφορά 8 πόντων. Το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά να είναι στους +7 (33-26).
Ο ΑΡΗΣ ανεβάζοντας συνεχώς την απόδοση του, στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να ελέγξει απολύτως το ματς, να επιβάλει το ρυθμό του και να φτάσει τη διαφορά μέχρι και τους 17 πόντους. Στην άμυνα κατάφερε να κρατήσει τον αντίπαλο αρκετά χαμηλά, γεγονός που του επέτρεψε από πολύ νωρίς να νοιώσει νικητής. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τη διαφορά στους +13 (50-37).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μια τυπική διαδικασία, με τον ΑΡΗ να συντηρεί την διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να μη δείχνει σημάδια κόπωσης, όπως είχε κάνει σε άλλα παιχνίδια της φετινής σεζόν. Η διαφορά έφτασε και στους +20, δείγμα της άνεσης με την οποία οι κίτρινοι κέρδισαν τους αντιπάλους τους, αλλά και την κούραση από τα συνεχόμενα ματς. Το τελικό 68-50 είναι απολύτως δίκαιο και δείχνει την διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και το καλό πρόσωπο των κιτρίνων που το βλέπουμε όλο και πιο συχνά στη φετινή περίοδο, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι σκόρερς των κιτρίνων στο σημερινό ματς ήταν οι εξής:

Γουότερς 15, Μακ Νιλ 14, Ουάιτ 14, Χάγκινς 8, Πελεκάνος 4, Κοέν 4, Ζάρας 3, Κουπκοβιτς 2, Ξανθόπουλος 2, Μούρτος 2

Να σημειωθεί πως ο ΑΡΗΣ τίμησε τον Γιατζόγλου και τον Ταπούτο (προπονητή και παίκτη της Καβάλας) για την προσφορά τους στον ΑΡΗ παλιότερα.
aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger