Άνετος και ωραίος! (3-0)

Ο ΑΡΗΣ πήδηξε ακόμη ένα από τα εμπόδια που τον χωρίζουν από την Β” κατηγορία και έφτασε τους εικοσιοκτώ πόντους, από τους τριάντα που είναι το απόλυτο.  

Ηγέτης του ΑΡΗ ο Αντώνης Καπνίδης, ο παίκτης που φέτος φαίνεται πως θα καθαρίσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) για λογαριασμό της ομάδας μας την υπόθεση άνοδο!

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν στο παιχνίδι εναντίον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με νέες προσθήκες στον πάγκο, τον Κόκε και τον Βουτσιά. Στην ενδεκάδα επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια ο Σιδεράκης, αλλά και ο Τσουμάνης μετά τον τραυματισμό του.
Η αρχική σύνθεση των κιτρίνων ήταν η εξής: Σιδεράκης, Καλογέρης, Τσουμάνης, Ρόβας, Μελισσάς, Ιντζίδης, Πόι, Καζναφέρης, Καπνίδης, Τάτος, Ντούνης

Στις κερκίδες του Βικελίδης παραβρέθηκαν περίπου 5000 φίλοι του ΑΡΗ. Να σημειωθεί πως τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν προς ανακούφιση του Νίκου Κυζερίδη που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων στη Γαλλία.
Οι κίτρινοι μπήκαν πολύ δυνατά και με κινητήριο μοχλό το πόδι του κεφάτου Τάτου, κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης. Ο ΑΡΗΣ ήταν άτυχος όταν στο 2′ ο Τάτος βρήκε τον Ντούνη μέσα στην περιοχή, απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το σουτ του επιθετικού του ΑΡΗ αρχικά κόντραρε σε πόδι αμυντικού και στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Αλεξανδρούπολης.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με ανεβασμένες στροφές πατούσαν συνεχώς μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν έχασαν κάποια κλασσική ευκαιρία, πέρα από τετ-α-τετ του Πόι στο 10′ που όμως απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Εθνικού Συριτούδης. Ο Πόι θα μπορούσε να μοιράσει έτοιμο γκολ στον Καπνίδη που ήταν μόνος του, αλλά προτίμησε να τελειώσει τη φάση μόνος του, άστοχα. Μετά το 15′ ο ρυθμός του ΑΡΗ έπεσε. Οι γηπεδούχοι βέβαια είχαν την απόλυτη κατοχή, αλλά σταμάτησαν να μπαίνουν στην περιοχή των φιλοξενούμενων τόσο συχνά όσο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι κλείσανε τους διαδρόμους προς τους επιθετικούς του ΑΡΗ και το παιχνίδι έχασε τον αρχικό γρήγορο ρυθμό του. Την μονοτονία των τελευταίων λεπτών έσπασε ο Τάτος, όταν με μακρινό χτύπημα φάουλ από κεντρικό σημείο, έστειλε την μπάλα πολύ δυνατά, να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Συριτούδη.
Στο 37′ ο ΑΡΗΣ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ χάρη σε γκολ του συνήθη υπόπτου, Αντώνη Καπνίδη, που πέτυχε το όγδοο φετινό γκολ του, αξιοποιώντας πάσα του Ντούνη μέσα στη μικρή περιοχή, και με προβολή του λύτρωσε τον ΑΡΗ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε χωρίς συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο σφύριγμα του διαιτητή. Ο ΑΡΗΣ χωρίς να κάνει εξαιρετική εμφάνιση, πλην του πρώτου τετάρτου, παρουσιάστηκε κυρίαρχος και πήρε αυτό που ήθελε, ένα γκολ και την ψυχολογική «ένεση» που θα του επιτρέψει να αγωνιστεί χωρίς άγχος στο δεύτερο μέρος.

Το δεύτερο μέρος ήταν υποτονικό, με τους κίτρινους να έχουν σταθερά την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τους Τάτο – Ποι – Καπνίδη και Ντούνη να απειλούν χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία την εστία του Εθνικού. Το πρώτο τέταρτο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον Ντούνη να δείχνει περισσότερη διάθεση από τους συμπαίκτες του, αλλά να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει επιτυχώς όποιες στιγμές του δόθηκαν.
Στο 71′ ο Καπνίδης χτύπησε για δεύτερη φορά όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάτου από τα δεξιά, με προβολή έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα! 

Ο κόσμος πανηγύρισε διπλά, γιατί αμέσως μετά το γκολ σηκώθηκε ο Κόκε για ζέσταμα! Πάντως πρώτος πέρασε στο παιχνίδι ο Ν Λουντούλου στη θέση του Ντούνη στο 74′. Ο Καπνίδης χειροκροτήθηκε από το κοινό του ΑΡΗ όταν πέρασε έξω ως αλλαγή στο 79′ δίνοντας τη θέση του στον Κυβελίδη, αλλά χαμός έγινε στο γήπεδο όταν ο Ισπανός Κόκε μετά από τέσσερα χρόνια πέρασε στο γήπεδο στο 82′ αντικαθιστώντας τον Ρόβα!
Με τις αλλαγές και τα χειροκροτήματα, κύλησαν τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Το γκολ του Κυβελίδη στο 91′ μετά από συνεργασία Κόκε-Τάτου, είναι το επισφράγισμα της καλής κατάστασης του ΑΡΗ που του επιτρέπει να κερδίζει με σβηστές τις μηχανές του, όπως συνέβη δηλαδή σήμερα.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Μπουμαρσόπουλου από τη Λάρισα βρήκε τον ΑΡΗ να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την επαναφορά του…
Από το ματς θα κρατήσουμε την προσφορά του Καπνίδη που με εννέα τέρματα σε δέκα ματς κρατάει από το χέρι τον ΑΡΗ και τον βοηθάει όσο κανένας άλλος, ενώ η επιστροφή του Κόκε θα είναι καθοριστικής σημασίας όταν ο Ισπανός βρεθεί στην κατάσταση που θα του επιτρέψει να κρατήσει ψηλά τη σημαία του ΑΡΗ.

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger