Να περάσει ο επόμενος... (2-1)

Όσο υπάρχει ο Καπνίδης ο ΑΡΗΣ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ο Αντώνης ήταν αυτός που ξελάσπωσε την ομάδα στο τέλος του πρώτου μέρους, ισοφαρίζοντας το σκορ,  ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση που επέτρεψε στον Τάτο να πετύχει το γκολ της λύτρωσης για τη νίκη με 2-1 επί του φιλόδοξου και καλοστημένου Καμπανιακού.

Οι κίτρινοι δεν είχαν στη διάθεση τους, τους τιμωρημένους Καζανφέρη και Ν Λουντούλου ενώ ξεκίνησαν με τον Ραούλ Μπράβο ως δεξι μπακ. Η σύνθεση της ομάδας του Νϊκου Αναστόπουλου ήταν η εξής:

Σιδεράκης, Καλογέρης, Τσουμάνης, Ρόβας, Μελισσάς, Ραούλ Μπράβο, Πόι, Ιντζίδης, Καπνίδης, Τάτος, Ντούνης

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε όπως είναι φυσικό έχοντας την υπεροχή, αλλά το πρώτο σουτ το έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 5′ με τη μπάλα να φτάνει χωρίς δύναμη στα χέρια του Σιδεράκη. Ο ΑΡΗΣ επισκέφτηκε την αντίπαλη περιοχή αμέσως μετά, με τον Τάτο να δημιουργεί υποψία ευκαιρίας. Στο 6΄ ο Κηπουρός απέκρουσε σε κόρνερ πλασέ του Μελισσά, όταν ο τελευταίος μετά από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Τάτο βρέθηκε σε πολύ καλή θέση.

Μετά το 8′ ο Καμπανιακός βγήκε μπροστά και κέρδισε δύο φορές κόρνερ. Το δεύτερο κόρνερ επέφερε ψυχρολουσία για τον ΑΡΗ, καθώς ο Κουντουράς σημάδευσε το πρώτο δοκάρι. Εκεί σε ασυνενοησία του Ρόβα με τον Σιδεράκη, η μπάλα πέρασε και βρέθηκε στα δίχτυα των κιτρίνων, ανοίγοντας το σκορ υπέρ των φιλοξενουμένων.
Τα δυσάρεστα δεν σταμάτησαν εδώ για τον ΑΡΗ που έχασε τον Ραούλ Μπράβο όταν ο τελευταίος ένοιωσε τράβηγμα και ζήτησε αλλαγή στο 16′. Στη θέση του πέρασε ο Βουτσιάς.

Στο 18′ ο Τάτος πέτυχε γκολ που δεν μέτρησε καθώς βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ. Στο 22′ καλή κεφαλιά του Καλογέρη πέρασε λίγο άουτ. Στο 25′ ο Τσουμάνης από αριστερά έβγαλε δυνατή σέντρα για τον Ντούνη που όμως δεν μπόρεσε να φτάσει όπως ήθελε τη μπάλα.

Ο ΑΡΗΣ δεν κατόρθωσε να διατηρήσει ρυθμό στο πρώτο μέρος, έχοντας σε κακή μέρα τους κινητήριους μοχλούς του, Πόι και Τάτο. Οι Καπνίδης και Ντούνης έδειξαν περισσότερο διάθεση αλλά δεν έλαβαν μπαλιές

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αντεπιθέσεις και εκμεταλεύτηκαν το λάθος της άμυνας του ΑΡΗ πετυχαίνοντας το γκολ τους. Στο 29′ μάλιστα ο Πάλλας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Βουτσιάς με τάγκλιν αυτοθυσίας αποσώβησε τον κίνδυνο.

Στο 33′ ο Πόι είχε σουτ από εκτέλεση φάουλ που αποκρούστηκε σε κόρνερ από το τείχος.

Στο 42′ ο  Πασιαλής εξέθεσε τον Βουτσιά, αφού με ατομική επέλαση του από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε τον παίκτη του Άρη και μπήκε στην περιοχή του ΑΡΗ όπου όμως τον πρόλαβε με έξοδο του ο Σιδεράκης.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έληγε με 0-1, ο Καπνίδης χτύπησε και πάλι! Μετά από φάση διαρκείας, ο Ντούνης έκανε από τα αριστερά συρτό σουτ που αποκρούστηκε ασταθώς από τον τερματοφύλακα του Καμπανιακού. Εκεί βρέθηκε ο πανταχού παρών σε τέτοιες φάσεις Καπνίδης, που με κοντινή προβολή ισοφάρησε το σκορ σε 1-1!
Το δεύτερο μέρος βρήκε τον ΑΡΗ να έχει και πάλι μια ανούσια υπεροχή, χωρίς να κατορθώνει να είναι επικίνδυνος για την εστία του Κηπουρού. Στο 57′ ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει πέναλτυ, όταν μετά από σέντρα του Τάτου από το δεξιά η μπάλα φάνηκε να χτυπάει σε χέρι αμυνόμενου μέσα στην μεγάλη περιοχή του Καμπανιακού. Ο διαιτητής όμως έδειξε «παίζετε»…

Στο 65′ ο Αναστόπουλος αποφάσισε να δοκιμάσει τον Κυβελίδη στη θέση του Καλογέρη. Τρία λεπτά αργότερα ο Κυβελίδης με ανάποδη κεφαλιά προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Κηπουρού που όμως δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Ντούνης στο 70′ έγινε αποδέκτης μακρυνής μπαλιάς του Τάτου, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του από τα αριστερά αποκρούστηκε από τον αμυντικό που έσπευσε να τον μαρκάρει.

Στο 81΄πέρασε στη θέση του Ντούνη ο Κόκε στη δεύτερη φετινή του εμφάνιση. Στο ίδιο λεπτό ο Κυβελίδης από αριστερά έκανε μια τρίπλα και σούταρε δυνατά, αλλά ο Κηπουρός ήταν και πάλι εκεί.

Η λύτρωση ήρθε στο 85′ όταν ο Κυβελίδης έλαβε την μπάλα από τον Καπνίδη. Από αριστερά έβγαλε μια σέντρα προς τον Τάτο που από την καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων πήδηξε μόνος, δίνοντας ανάσα στους παίκτες και τον κόσμο του ΑΡΗ!

Ο Τάτος φάνηκε να παίρνει μπρος, κάνοντας μια προσωπική ενέργεια από τα αριστερά στο 86′, αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο. Ένα λεπτό αργότερα ο Ποι από δεξιά δεν μπόρεσε να βρει με σέντρα τον Καπνίδη.  Στις καθυστερήσεις ο Καμπανιακός πάγωσε προς στιγμή το γήπεδο, όταν ο σέντερ φορ του, Ανδριανόπουλος πέτυχε γκολ αλλά δεν μέτρησε ως οφσάιντ!
Ο Καμπανιακός έκανε μια μεγάλη εμφάνιση, έκλεισε τους διαδρόμους στους παίκτες μας και εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή μέρα των περισσοτέρων παικτών μας. Έπαιξε με μεγάλη επιτυχία το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, ενώ όπως είναι φυσικό αμύνθηκε μαζικά.

Ο ΑΡΗΣ έκανε ένα από τα χειρότερα ματς του φέτος. Ο Σιδεράκης έχει ευθύνη για το τέρμα που δέχτηκε, μαζί με τον Ρόβα. Η άμυνα μας ήταν μουδιασμένη, αν και δεν χρειάστηκε να επέμβη σε πολλές φάσεις. Το κέντρο του ΑΡΗ ήταν κακό. Χωρίς επιθετικό προσανατολισμό, πέρασε λίγες μπαλιές στους επιθετικούς της ομάδας. Ο Πόι και ο Τάτος ήταν απογοητευτικοί. Το γκολ του Τάτου ήταν ίσως η μοναδική σωστή ενέργεια του στο παιχνίδι! Οι επιθετικοί μας ήταν αποκομμένοι, χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι, αλλά και δίχως να γυρίζουν πίσω για να ζητήσουν μπαλιές. Η είσοδος του Κόκε παρά τα λίγα λεπτά που έπαιξε, έδωσε έναν άλλον αέρα, μια επιθετική πνοή που ευτυχώς μεταφράστηκε σε γρήγορο γκολ για τον ΑΡΗ

Ευτυχώς ο φετινός ΑΡΗΣ δείχνει να μπορεί να διαχειρίζεται τις κακές του εμφανίσεις και να κερδίζει ματς που κατά τη περσινή χρονιά στραβοπατούσε. Ωστόσο πλησιάζει η ώρα που η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δεν θα έχει πλέον ελαφρυντικά και θα πρέπει επιτέλους να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, με τον ΑΡΗ να πετυχαίνει την ενδέκατη φετινή του νίκη, έχοντας το απόλυτο στην έδρα του.
aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger