Oλοκληρώθηκε το Nick Galis Cup

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την ήττα στον τελικό του 2ου Nick Galis Cup από τη τουρκική Καρσίγιακα με σκορ 74-84 σε ένα πολύ δυνατό τεστ για τους «κίτρινους» απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.
Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έμειναν πίσω στο σκορ από την αρχή του παιχνιδιού και σίγουρα ο προπονητής του ΑΡΗ ακόμα προσπαθεί να «μοντάρει» το νέο υλικό που έχει στα χέρια του.
Η προετοιμασία συνεχίζεται για τον Αυτοκράτορα και ευχή όλων μας είναι η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη εν όψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το πρόσωπο του τριημέρου, ο Νίκος Γκάλης δήλωσε μεταξύ άλλων για το τουρνουά αλλά και για τον ΑΡΗ:
«Φέτος η ομάδα θα είναι καλύτερη. Και ο μεγαλομέτοχος ο κύριος Λάσκαρης έχει δουλέψει ώστε να φέρει τον AΡΗ στον δρόμο που πρέπει και να τον κάνει ξανά μεγάλο. Θαύματα δεν γίνονται σε μια μέρα. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Ο πρώτος στόχος είναι να χτίσουμε μια ωραία ομάδα που θα χαίρεται ο κόσμος να την βλέπει. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Θα έχουμε μια ομάδα που θα κάνει τον κόσμο να θέλει να έρχεται στο γήπεδο για να τη βλέπει. Πρέπει να γίνει σωστή δουλειά από όλους, από την ομάδα, από την διοίκηση, αλλά θα πρέπει και ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Για να γίνει μια ομάδα μεγάλη θέλει και κόσμο. Αν ξαναμπεί στο γήπεδο ίσως ξαναζήσουμε τις στιγμές τις παλιές. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που ήρθαν αυτές οι ομάδες για να λάβουν μέρος στο τουρνουά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο».

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ κ.Νίκος Λάσκαρης δήλωσε τα εξής:
«Ήταν ένα πολύ ωραίο τουρνουά, είχαμε δύο καλούς αγώνες και στο τέλος αναμετρηθήκαμε με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Κάποια στιγμή τους κερδίζαμε κιόλας. Από εκεί και πέρα δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μας βλέπω να πηγαίνουμε καλά στο πρωτάθλημα. Είναι ευχάριστο. Φάγαμε τόσες ώρες σκάουτινγκ, τόσα ξενύχτια, τόσες ώρες βίντεο.
Πάνω από όλα είμαι φίλαθλος και πάνω από όλα μου αρέσει το μπάσκετ. Έτσι είχα την ευκαιρία και τη δυνατότητα αλλά αισθάνθηκα και την ανάγκη να ασχοληθώ όσο περισσότερο μπορώ, για να δώσω στην ομάδα ότι μπορούσα περισσότερο. ήταν αρκετά επίπονη διαδικασία, αλλά άξιζε τον κόπο. Όταν βλέπεις την ομάδα να παίζει τέτοιο μπάσκετ, το χαίρεσαι.
Ο κόουτς έκανε κάποια πειράματα. Ξεκίνησε μια πεντάδα που εγώ δεν θα την χαρακτήριζα αρχική. Ήθελε να δει κάποιες δυναμικές στον αγωνιστικό χώρο. το είδαμε κι αυτό. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, κάποια στιγμή ήμασταν και μπροστά, δεν κερδίσαμε, αλλά δεν πειράζει. Την ομάδα την πίστευα κι από πριν και την πιστεύω και τώρα. Μου άρεσε που τους είδα να παίζουν δυνατά με αντιπάλους που θεωρείται ότι
είναι καλύτεροί μας».

Ο προπονητής του ΑΡΗ κ.Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε:
«Ήταν ένα φανταστικό φιλικό για μας, με μια πολύ υψηλού επιπέδου ομάδα, παίζει σε άλλη ταχύτητα, με τρομερή ποιότητα στην εκτέλεση.
Ήταν πολύ καλό τεστ για μας. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα, μου άρεσε που η ομάδα πάλεψε. Σίγουρα βοήθησε που παίζαμε στο γήπεδό μας, γιατί ο κόσμος μας σπρώχνει, όμως θεωρώ ότι χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά, σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, και μπροστά και πίσω, να βελτιώσουμε κάποιους αυτοματισμούς, ώστε να μπορέσουμε είτε να σκοράρουμε 10 πόντους, είτε να γλιτώσουμε 10 πόντους στην άμυνα. Εμείς το παίξαμε κανονικά το παιχνίδι, προσπαθήσαμε πάρα πολύ να το κερδίσουμε. Και η Καρσίγιακα από ένα σημείο και μετά λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο. Έγινε ένα πολύ καλό και χρήσιμο φιλικό. Θα θέλαμε και δυνατότερα φιλικά, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε αυτό το φιλικό σήμερα. 

Πραγματικά η Καρσίγιακα σε επίπεδο ατομικό και ομαδικό είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ομάδα μας έχει κάποια αθλητικότητα κάποια καλά στοιχεία. Αυτό που πρέπει
να κάνουμε είναι να γίνουμε ένα σώμα και να κάνουμε ότι κάνουμε μέσα στο γήπεδο με συναίσθημα. Αυτό το έχουμε.
Η ομάδα έχει μια ανάσα, μια πνοή κι αν το διατηρήσουμε θα έχουμε μια καλή χρονιά. Παρόλο που ήμασταν συγκεντρωμένοι στο μπασκετικό, ήταν τόσο έντονες οι διευρυμένες εκδηλώσεις σε αυτό το Nick Galis Cup που δεν μπορούσαμε να μείνουμε μακριά από αυτές.
Προσωπικά, πήγα χθες και στη συναυλία. Ήταν πολύ όμορφο τουρνουά πέρα από μπάσκετ, όπως πρέπει να είναι, τιμώντας έναν σημαντικό άνθρωπο, μια μεγάλη προσωπικότητα που αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς, είτε λέγεται προπονητής, δημοσιογράφος, παίκτης. Απολαύσαμε το τριήμερο, ήταν πολύ όμορφο που συμμετείχαμε σε όλο αυτό».

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 31-41, 56-57, 74-84.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 2 (2ασ.), Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 5 (1), Γουάιτ 9 (1/2β., 1/2δπ., 2/2τρ.), Γουότερς 9 (1/1β., 4/9δπ., 2ασ.), Ζάρας 5 (2ρ., 2ασ.), Χάγκινς 12 (4/5β., 4/7δπ., 5ρ., 4κοψ.), Κοέν 4 (4ρ., 2ασ.), Μούρτος 12 (3/5β., 3/5τρ., 4ασ.), Σίμτσακ 1, Μακ Νιλ 13 (5/10δπ., 1/1τρ., 6ρ.).

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ: Ράγκλαντ 19 (2/2β., 1/4δπ., 5/8τρ., 5ασ.), Παλάσιος 12 (8ρ., 3ασ.), Άιβερσον 2 (7ρ.), Μπαϊγκιούλ 8 (2), Αλτιντίγκ 2, Κάρτερ Τζάστιν 11 (4ρ., 5ασ.), Γκόνλουμ 7 (6ρ.), Γκάμπριελ 6 (3ρ.), Κάρτερ Τζος 17 (5/6β., 4/7τρ., 4ρ.), Σεντούρκ.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger