Πρίφτης: «Συγχαρητήρια στα παιδιά»

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης, συνεχάρη τους παίκτες του μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ με 71-69, στην αυλαία των πλέι οφ.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί ήταν νίκη καρδιάς. Βοήθησαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ενώ αξίζουν συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ. Εγινε ένα σπουδαίο και δυνατό παιχνίδι. Εμείς όταν προσεγγίζουμε τα πάντα με αμυντικό τρόπο, έχουμε δυνατότητες να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Αν ξεφύγει η άμυνά μας και δεχόμαστε εύκολα καλάθια, τότε δυσκολεύουν τα πράγματα. Είχαμε καλή αμυντική παρουσία σε γενικές γραμμές, ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο κι αυτό μας βοήθησε. Να επισημάνω την τεράστια βοήθεια του κόσμου, κάποια στιγμή ένιωσα ότι γίναμε ένα και μας έδωσε ενέργεια και ένταση στην άμυνα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί έχουμε δουλειά μπροστά μας».

Για την βοήθεια που πήρε η ομάδα από τον πάγκο, σημείωσε: «Βοήθησαν όλοι πραγματικά. Ο Μούρτος στα φάουλ που έκανε. Μπορεί να μην σκόραρε αλλά έπαιξε καλή άμυνα. Ο Πουλιανίτης ήταν καταπληκτικός στα 4 λεπτά που έπαιξε… Όλοι βοήθησαν, όχι μόνο αυτοί που φαίνονται στην στατιστική. Γι” αυτό είμαι περισσότερο χαρούμενος. Οι παίκτες ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν στην ομάδα ώθηση», είπε και συμπλήρωσε: «Ο Πάσαλιτς ήταν σε πολύ καλή μέρα, έδωσε επτά ασίστ, έκανε ώριμο παιχνίδι. Ο Τόμας και ο Ριντ αν δει κανείς το στατιστικό θα πει ότι δεν διακρίθηκαν, αλλά αν δείτε πιο προσεκτικά το παιχνίδι και δείτε τι έκαναν πίσω, μεγάλη συνεισφορά. Να μην μένουμε στα πρόσωπα, να δούμε γενικότερα».

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ έμεινε χωρίς καλάθι για περίπου έξι λεπτά στην τελευταία περίοδο, ο Δημήτρης Πρίφτης είπε: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και πιστεύω ότι ήταν λόγω κόπωσης αλλά και το γεγονός ότι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Φτάσαμε στην επίθεση με τρομερή κούραση κι αν δεν έχεις καθαρό μυαλό και είσαι κουρασμένος, δεν μπορείς να διαβάσεις σωστά τον αντίπαλο. Συν τοις άλλοις, λειτούργησε ανασταλτικά για μας το γεγονός ότι δεν είχαμε το ρολόι των 24άρων και μας κόστισε σε τέσσερις επιλογές».

Για το κατά πόσο θα παίξει ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι, είπε: «Από την μικρή μου εμπειρία πιστεύω ότι όσο προχωράνε τα πλέι οφ, το συναισθηματικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να μείνεις προσγειωμένος και μετρημένος. Αυτό ενστικτωδώς δεν είναι εφικτό, χρειάζεται εμπειρία. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κινείσαι σε μέση κατάσταση σε επίπεδο ενθουσιασμού και απογοήτευσης.

Σε ερώτηση για το σχήμα που χρησιμοποίησε η ΑΕΚ με τον Ντούσαν Σάκοτα στη θέση «3», είπε: «Κι εμείς χρησιμοποιήσαμε τον Βεζένκοφ στην ίδια θέση, άλλες φορές επιλέξαμε να δαπανήσουμε φάουλ με τον Μούρτο για να μην δεχθούμε εύκολο καλάθι και να εκτελέσουμε με τον Πάσαλιτς, όπως έγινε στα δύο συνεχόμενα τρίποντά του. Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής τακτική, είχε διάφορες κατευθύνσεις και πρέπει ειδικά στα πλέι οφ να είσαι πολύ προσαρμοστικός»

Σχετικά με την εμπειρία του ΑΡΗ, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία από πλέι οφ και απέναντί μας έχουμε μια ομάδα με εμπειρία και προσωπικότητες. Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι έχει μεγαλύτερη ψυχολογική φόρτιση, νομίζω ότι χωρίς πολλά λόγια πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερα κάποια πράγματα».

Αναφορικά με την απόδοση του Ντρου Νέιμικ, είπε: «Ο Νέιμικ είναι πολυεργαλείο και ιδιαίτερος παίκτης. Δεν είναι φανταχτερός και λαμπερός, αλλά ουσιαστικός με πολύ καλό παιχνίδι μπροστά και πίσω».

Για την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη και του Νίκου Γκάλη υποστήριξε: «Το γήπεδο έχει τρομερή ατμόσφαιρα από τον κόσμο, αλλά η παρουσία του Γκάλη και η σημαντικότητά της σίγουρα μας επηρεάζει θετικά. Η δε παρουσία του κ. Λάσκαρη επίσης σημαίνει κάτι για μας, αλλά κυρίως για τον ΑΡΗ. Σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον, μια ασφάλεια και μια σιγουριά. Πρέπει να προσαρμοστούμε και είναι μεγάλη χαρά μας να βλέπουμε τους γύρω μας να χαίρονται».

Ο εξαιρετικός στο πρώτο ματς, Στέφεν Αντεγκμπόγιε, δήλωσε: «Ηταν μια καλή νίκη για μας. Παλέψαμε σκληρά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά είχαμε και κενά. Δεν χάσαμε όμως την δύναμή μας και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Σχετικά με την απόδοση του ΑΡΗ στην τελευταία περίοδο, απάντησε: «Πιστεύω ότι γι” αυτό το κενό φταίει το γεγονός όυι δεν εκτελέσαμε σωστά κάποια πράγματα στην άμυνα και μας επηρέασε και στην επίθεση. Μπλοκάραμε στο 4ο δεκάλεπτο λόγω αυτού», ενώ αναφέρθηκε και στην 3η περίοδο. «Δεν κάναμε το τέλειο παιχνίδι, σίγουρα μας επηρέασε σε κάποια σημεία και η κούραση». Ερωτηθείς για την δική του απόδοση, είπε: «Κάθε παιχνίδι πλέι οφ είναι μεγάλο. Προσπαθώ να παίξω δυνατά και με καρδιά. Τα πλέι οφ είναι η πιο σημαντική στιγμή της χρονιάς».

Για την παρουσία του επιχειρηματία, Νίκου Λάσκαρη, είπε: «Μας έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη, μας ζήτησε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Είδαμε ότι το χάρηκε».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger