Πρίφτης: «Θα συνεχίσουμε τη δουλειά»

Ο τεχνικός του ΑΡΗ Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη επί του ΚΑΟΔ.

Παρακάτω οι δηλώσεις του:

«Ο ΚΑΟΔ είναι μια ομάδα με συνοχή, πολύ οργανωμένη στον τρόπο που παίζει σε άμυνα κι επίθεση. Αυτά τα ενισχύει ο πολύ υψηλός ρυθμός, στον οποίο παίζει που την κάνει έναν σκληρό αντίπαλο. Για όλους αυτούς τους λόγους η νίκη μας είναι σημαντική αλλά και γιατί αντιμετωπίσαμε προβλήματα τις προηγούμενες μέρες με ιώσεις και ελλιπέστατη προετοιμασία. Γυρίσαμε από την Πάτρα ξημερώματα Κυριακής και γενικά ταλαιπωρηθήκαμε. Η νίκη είναι πολύ σημαντική και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στον ΚΑΟΔ που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε στην τελευταία φάση. Και οι δυο ομάδες άξιζαν τη νίκη. Η συνέχεια για μας είναι δύσκολη γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο με αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια. Θα βρούμε τη “χημεία” μας στην περιφέρεια για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και περισσότερο απειλητικοί. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά.

Γενικά οι διακοπές είναι κακό πράγμα γιατί χάνεται ο ρυθμός που έχει μια ομάδα και δυστυχώς μέχρι τώρα είχαμε αρκετές διακοπές. Επειδή είχαμε πολλά προβλήματα τις τελευταίες μέρες θα δώσουμε ένα διήμερο ρεπό στους παίκτες που θα τους αποφορτίσει από τους τραυματισμούς ενώ θα βρούμε χρόνο για τον Τόμας, ο οποίος πέρασε ανώδυνα το σημερινό παιχνίδι διότι πήραμε ένα μικρό ρίσκο με την χρησιμοποίηση του. Νομίζω ότι η διακοπή αυτή τη φορά θα είναι προς όφελος μας. Προετοιμαστήκαμε καλά στο βίντεο και στη θεωρητική ανάλυση του αντιπάλου γιατί η προπόνηση ήταν ελλιπέστατη με δυο απόντες κάθε μέρα. Εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση και τους χαμηλούς ρυθμούς. Η προπόνηση χωρίζεται σε δυο κομμάτια. Το πρώτο είναι η ένταση και η ενέργεια με την οποία προπονείσαι για να είσαι στο πιο υψηλό επίπεδο ενέργειας και το δεύτερο είναι η τεχνική ανάλυση σε θεωρητικό επίπεδο με την προβολή βίντεο. Στο ένα σκέλος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε ότι έχει να κάνει με την επαναφορά μετά από έναν αγώνα αλλά και στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μετά από μεγάλες νίκες και εμφανίσεις ενστικτωδώς η σκέψη επηρεάζεται. Δεν έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Έχουμε πρόβλημα στο παιχνίδι μας στον τρόπο ανάπτυξης και στον τρόπο που απειλούμ. Όταν το διαβάζει ο αντίπαλος είναι δύσκολο να παίξουμε και προσπαθούμε να το καλύψουμε και να το κρύψουμε με μπασκετικά τρικ. Σήμερα είχαμε κακά ποσοστά στα τρίποντα και δεν είχαμε καλή νοοτροπία στο ριμπάουντ στο δεύτερο μέρος. Ο ΚΑΟΔ είναι ομάδα που δεν ησυχάζεις ακόμη κι αν πάρεις διαφορά δέκα πόντων. Παίζει μέχρι τέλους, δεν τα παρατάει. Χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι την τελευταία φάση, στο τελευταίο σουτ για να κριθεί το παιχνίδι και περιμέναμε τη βοήθεια της τύχης. Η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο.

Ήταν μια απόφαση που πήρα στη διάρκεια του αγώνα. Ο Σίμτσακ είχε πυρετό και σήμερα είχε δέκατα. Αποφάσισα να μην το ρισκάρω. Πολλές φορές οι αποφάσεις παίρνονται ενστικτωδώς»

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger