Σαν σε προπόνηση... (79-61)

Τόσο εύκολα που φάνταζε σαν… σε προπόνηση. Ο ΑΡΗΣ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανελευσινιακό, επικράτησε με 79-61 και συγχρόνως 
προετοιμάστηκε για τα επικείμενα και πολύ δύσκολα, ντέρμπι με τον παοκ.
Πάνω στην καλή της άμυνα θέλησε να στηρίχθει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη για να φτάσει στην επιτυχία. Απο νωρίς οι κίτρινοι κατάφεραν να κάνουν δύσκολη την ζωή των αντιπάλων τους. 
Η καλή άμυνα τους έδωσε από νωρίς διαφορά στο σκορ (18-9 στο 4’). Όταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ (18π. 5/5 2π., 1/2 3π. 4ριμ.) ανέλαβε δράση η διαφορά εκτοξεύτηκε άνω των δέκα πόντων (27-16 στο 10’ και 31-18 στο 12’). Η ομάδα της Ελευσίνας προσπάθησε να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι και ότι δεν πέτυχε με άμυνα της το έδωσε η τύχη. 
Με τρια σουτ «της απελπισίας» στην εκποή από την γραμμή των 6,25 μέτρων (Μήτροβιτς, Μάρκοβιτς και Δορκοφίκης, οι δράστες) και ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να ξεφύγει περισσότερο στο σκορ (40-30 στο 20’). Στην τρίτη περίοδο ο Άρης βγήκε φουριόζος και αποφάσισε να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι. Με άμυνα ζώνης κράτησε σε χαμηλά ποσοστά την επίθεση των αντιπάλων και σταδιακά ανέβαζε την διαφορά. 
Η οποία έφτασε και τους 23 πόντους (57-34 στο 28’ με 2π. του Μούρτου). 
Με την διαφορά ασφαλείας «κολλημένη» πάνω από τους 20 πόντους ο Δημήτρης Πρίφτης είχε ότι είχε στον πάγκο του στην τελευταία περίοδο. 
Χωρίς το άγχος της επικράτησης οι παίκτες του ΑΡΗ αναλώθηκαν σε θεαματικές ενέργειες προς ικανοποίηση των φίλων τους που βρέθηκαν στο Παλέ. 
Ρεκόρ με την φανέλα του ΑΡΗ έκανε ο Λαμάρκους Ριντ (18π. 7/10 2π.0/1 3π. 2/2 βολ.) ενώ του ανήκουν και δύο από τις καλύτερες φάσεις του αγώνα μετά απο εκπληκτικές «μπακ ντορ» πάσες των Πάσαλιτς, Μούρτου. 
Το τελικό 79-61 βρήκε τους φίλους των κιτρίνων όρθιους να χειροκροτούν θερμά την ομάδα και να στέλνουν το μήνυμα ενόψει ντέρμπι.
Στην αποστολή των κιτρίνων συμπεριλήφθηκε και ο Τόρεϊ Τόμας αν και δεν έχει πάρει το «πράσινο φως» από το ιατρικό τιμ ότι μπορεί να αγωνιστεί. Σίγουρα όμως δεν θα απουσιάζει από τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger